Ons land kent erg veel mensen die als zelfstandige actief zijn. Mocht je zelf als ZZP’er aan de slag willen gaan dan is het vaak handig om geld te lenen. Dit vrijgekomen kapitaal kan je vervolgens gebruiken om je eigen zaak mee op te zetten. Indien je geld wilt lenen als ZZP’er dan zijn er talloze aanbieders te vinden waar je voor kunt kiezen. Doordat je bij veel kredietverstrekkers terecht kunt is het niet meer nodig om gelijk naar de bank te staan. In dit artikel hebben we de belangrijkste aanbieders van leningen voor jou als ZZP’er op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen krijg je meer inzicht in de bedragen die je kunt lenen, de looptijd en de rente die je kwijt bent voor de lening.

Qeld

Van alle kredietverstrekkers voor zelfstandigen is Qeld op dit moment wellicht de bekendste. Het is bij Qeld mogelijk om op zeer korte termijn een zakelijk krediet aan te vragen. Wil je zelf geld lenen bij Qeld dan dien je te beschikken over een geldige KVK registratie. Bij Qeld is het mogelijk om vroegtijdig af te lossen als je dit wilt, dit kan zonder boete te betalen.

Bedragen die je kunt lenen bij Qeld

Bij Qeld is het mogelijk om een zakelijk krediet af te sluiten. Het gaat hier om één soort lening die voor alle zelfstandigen van toepassing is. Het zakelijk krediet kan tussen de 1000 en 100.000 euro bedragen.

Looptijd van de lening

De looptijd van de lening is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Bij Qeld is het mogelijk om te kiezen uit drie verschillende soorten looptijden. Deze bedragen 6, 9 en 12 maanden. De rente is mede gebaseerd op de totale looptijd voor jouw lening. Voor het berekenen van de actuele rente voor jouw lening is het verstandig om even een kijkje te nemen op de website zelf.

Rente van de lening

Bij Qeld werken ze met een speciale soort debetrente. Deze debetrente is te herkennen aan een vaste maandelijkse prijs. Dit houdt in dat je niet een bepaald percentage betaalt over het bedrag maar dat er dus een vaste prijs wordt gehanteerd voor het betalen van de lening naast de reguliere aflossing. Hoeveel de rente precies bedraagt hangt af van de zogeheten Qeld score. De rente begint bij een bedrag van 15 euro per maand.

Wachttijd voor offerteaanvraag

Bij Qeld is het mogelijk om snel een aanvraag in te dienen voor een lening. Door online je aanvraag te doen kan je vaak binnen een uur al een berichtje ontvangen van de aanbieder. In veel gevallen is het geld dezelfde dag nog beschikbaar. Deze snelle verwerking maakt het mogelijk om als zelfstandige op een eenvoudige wijze over het geleende geldbedrag te kunnen beschikken.

Bridgefund

De volgende bekende aanbieder op het gebied van geld lenen als zelfstandige is Bridgefund. Net als bij de bovenstaande aanbieder is het voor het lenen via Bridgefund verplicht om over een geldige KVK registratie te beschikken. Bridgefund is aan te merken als een onafhankelijke kredietverstrekker en is dus ook niet verbonden met de bank.

Bedragen die je kunt lenen bij Bridgefund

Kies je voor Bridgefund dan is het mogelijk om een kortlopend zakelijk krediet af te sluiten. Bridgefund staat bekend om het feit dat zij je relatief grote sommen geld laten lenen. Het is mogelijk om een lening af te sluiten vanaf 10.000 euro. De totale lening kan oplopen tot wel 250.000 euro. Van belang om te weten is dat de vraag hoeveel je kunt lenen afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie.

Looptijd van de lening

Als we kijken naar de looptijd van de lening dan zien we dat ze bij Bridgefund een langere looptijd hanteren dan bij de aanbieder van hierboven. Voor de lening is het namelijk mogelijk om te kiezen voor een looptijd tot wel 24 maanden. Belangrijk om te weten is dat het mogelijk is om kortstondig af te lossen. Dit maakt het mogelijk dat de uiteindelijke looptijd van de lening lager uitvalt en dat je op deze wijze kosten kunt besparen over de totale lening.

Rente over de lening

Bij Bridgefund werken ze met een alles in een tarief voor wat betreft de rente. Deze rente bedraagt in total 1% van het totale leenbedrag. Hier komt een premieopslag bovenop die ligt tussen de 0.3% tot 2.2% per maand. De hoogte van deze opslag wordt berekend aan de hand van de financiële data van jouw bedrijf. Bij een zogeheten gezond financieel bedrijf betaal je minder kosten, dit heeft met de mate van risico te maken.

Wachttijd voor offerteaanvraag

Het is mogelijk om zeer snel een lening aan te vagen via Bridgefund. Op dit moment is er geen sprake van een wachttijd voor de offerteaanvraag. Je kunt jouw aanvraag eenvoudig via de website zelf indienen. Het indienen zelf neemt maar een paar minuten in beslag. Na indiening krijg je uiterlijk binnen 24 uur een berichtje van het team achter Bridgefund over de beslissing.

Capitalbox

Deze aanbieder is wellicht wat minder bekend, al zien we dat er de laatste tijd wel steeds meer mensen kiezen voor een lening van deze aanbieder. Capitalbox is een kredietverstrekker die het mogelijk maakt om geld te lenen voor je eigen onderneming. Naast het feit dat je over een KVK nummer dient te beschikken zijn er een aantal aanvullende voorwaarden gesteld voor de lening. Zo moet je bedrijf langer dan 12 maanden bestaan en moeten alle eigenaren woonachtig zijn in Nederland. Meer info over de betreffende voorwaarden kan je op de site zelf vinden.

Bedragen die je kunt lenen bij Capitalbox

Het is bij Capitalbox mogelijk om een groot scala aan bedragen te lenen. De kleinste leningen voor de ZZP’ers beginnen bij de 1000 euro. Echter is het ook mogelijk om grotere bedragen te lenen, deze kunnen oplopen tot wel 350.000 euro. Belangrijk om te weten is dat het uiteindelijke bedrag wat je kunt lenen afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie.

Looptijd van de lening

Bij Capitalbox werken ze met een flexibele looptijd voor de lening. Dit houdt in dat het mogelijk is om uit diverse soorten looptijden te kiezen voor jouw nieuwe lening. De looptijd begint bij 6 maanden en kan oplopen tot wel 36 maanden als je dit prettig vindt. Bij Capitalbox is het altijd mogelijk om vervroegd af te lossen. Over het aflossen betaal je geen extra kosten.

Rente over de lening

Capitalbox werkt aan de hand van een debetrente. Dit houdt in dat de rente van tevoren is vastgesteld en dat je iedere maand een vast bedrag betaalt. Je betaalt vaak een rente van ongeveer 0,5% voor jouw lening. Naast de kosten voor de rente zelf ben je afsluitkosten kwijt voor de lening. Deze bedragen bij Capitalbox 2,95% over het totale bedrag wat je leent.

Wachttijd voor een offerteaanvraag

Om ervoor te zorgen dat je als zelfstandige snel over je geld kunt beschikken werken ze bij Capitalbox met een snelle online aanvraag. Deze online aanvraag kan binnen een paar minuten gedaan zijn. Nadat je jouw aanvraag hebt ingediend krijg je vaak binnen 24 uur een beslissing op je aanvraag. De uiteindelijke uitbetaling van de lening vindt vaak binnen twee werkdagen plaats.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Ben je zelfstandig ondernemer dan is het mogelijk om bij de Nederlandse Kredietmaatschappij aan te kloppen voor het aangaan van een lening. De Nederlandse Kredietmaatschappij staat al jaren bekend als een van de best beoordeelde kredietverstrekkers voor ondernemers in Nederland. De hoge mate van betrouwbaarheid draagt er dan ook aan bij dat je volledig veilig geld kunt lenen voor je eigen zaak.

Bedragen die je kunt lenen bij de Nederlandse Kredietmaatschappij

De bedragen die je kunt lenen bij de Nederlandse Kredietmaatschappij lopen sterk uiteen. Het is mogelijk om een lening af te sluiten vanaf 5000 euro. Mocht je graag meer willen lenen dan is dit bij Nederlandse Kredietmaatschappij geen enkel probleem. De leningen lopen namelijk op tot wel 150.000 euro per ondernemer. Hoeveel je precies kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie en van je financiële middelen.

Naast de reguliere zakelijke lening voor zelfstandigen is het ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten als zelfstandige. Bij de keuze voor doorlopend krediet weet je zeker dat je voorzien bent van net even wat meer financiële ruimte. Bij deze lening bepaal je zelf hoeveel je opneemt. Hoeveel je kunt lenen hangt ook weer af van het totale kredietlimiet wat op voorhand is vastgesteld.

Looptijd van de lening

De looptijd van de zakelijke leningen van de Nederlandse Kredietmaatschappij loopt sterk uiteen. Het is mogelijk om te kiezen voor een relatief korte looptijd van 12 maanden. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een looptijd die over een langere termijn wordt uitgespreid. Zo is het bij de Nederlandse Kredietmaatschappij mogelijk om een looptijd van wel 120 maanden te kiezen voor jouw lening.

Rente over de lening

De rente die je kwijt bent over de lening bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is afhankelijk van diverse factoren. Hoeveel je precies kwijt bent hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij ben je vaak een rente kwijt tussen de 3,5 5% per jaar. Hier komen een aantal bijkomende kosten bovenop, denk bijvoorbeeld aan de afsluitkosten. Bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is het mogelijk om kosteloos vervroegd af te lossen.

Wachttijd voor een offerteaanvraag

Hoeveel tijd de offerteaanvraag in beslag neemt is niet volledig bekend. Nu de Nederlandse Kredietmaatschappij vaak wat uitvoeriger controle doet naar haar klanten is het vaak zo dat je iets langer moet wachten dan bij de bovenstaande aanbieders. Veel gebruikers krijgen binnen een week de uiteindelijke beslissing op hun offerteaanvraag voor de lening.

Spotcap

Als laatste is het mogelijk om aan te kloppen bij Spotcap voor het aangaan van een lening. Deze aanbieder is wat minder bekend nu ze gewoonweg nog niet zo lang actief zijn. Het bedrijf staat bekend om de voordelige tarieven en om de laagdrempelige voorwaarden.

Bedragen die je kunt lenen bij Spotcap

Bij Spotcap is het mogelijk om een bedrag te lenen tussen de 10.000 en 300.000 euro. De kredietlimiet is in tegenstelling tot andere aanbieders niet gebaseerd historische financiële gegevens maar op je huidige omzet. Van belang is wel dat je minimaal 2 jaar actief moet zijn geweest als ondernemer en dat je een minimale omzet van 200.000 euro moet hebben om in aanmerking te komen voor een lening bij Spotcap.

Looptijd van de lening

De looptijd van de lening bij Spotcap is aan te merken als variabel. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen welke looptijd je graag wilt hebben over de lening. De looptijd bij Spotcap begint bij de 7 maanden en kan oplopen tot 24 maanden. Het draait hier dus echt om relatief kortlopende leningen

Rente over de lening

De totale rente over de lening bij Spotcap is afhankelijk van het te lenen bedrag. Over het algemeen ligt het rentepercentage tussen de 0,5% en 2% per maand. Dit is aanzienlijk lager dan bij andere aanbieders. Door deze voordelige tarieven is het mogelijk om op een voordelige wijze aan kapitaal te komen als ondernemer zijnde.

Wachttijd voor een offerteaanvraag

Indien je ervoor kiest om geld te lenen bij Spotcap dan weet je zeker dat je snel bericht krijgt omtrent je aanvraag. Het online systeem maakt het mogelijk om jouw aanvraag binnen een paar minuten af te ronden. Vaak is het mogelijk om de volgende dag al over het geld te beschikken als alles goed wordt gekeurd.

Andere vormen van lenen zonder bank

Indien je niet kiest voor een van de bovenstaande aanbieders voor het geld lenen als ZZP’er zijnde is het alsnog mogelijk om aan kapitaal te komen. Zo kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van crowdfunding. Bij deze optie gaat het om particulieren die je geld lenen om jouw project mee op te zetten. Het lenen gebeurt deels uit sympathie en deels uit het rendement wat zij willen behalen. Zo is het mogelijk dat je geld krijgt van iemand en dat je hier ook gewoon rente over betaalt. Bekende sites waar je terecht kunt voor het opzetten van een eigen crowdfunding actie zijn: Lendico, Crosslend, Geld voor elkaar, Kapitaal op Maat en Kickstarter.