Besparen op boodschappen in 2021 – hoe doe je dat eigenlijk?

Nagenoeg iedereen heeft vaste kosten die hij of zij moet betalen per maand. Een van de grootste kostenposten, naast de huur en de verzekeringen, zijn de boodschappen. Gelukkig is het mogelijk om aanzienlijk wat geld te besparen op je boodschappen. Hoe doe je dit precies vraag je je af? Om hier achter te komen raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk dé beste tips en tricks voor het besparen op boodschappen voor je onder elkaar gezet. Grote kans dat je met deze handige info veel geld over kunt houden na het shoppen.

Bewandel de juiste paden in de supermarkt

Onze eerste tip is om de juiste paden te bewandelen in de supermarkt. Wat bedoelen we hier precies mee vraag je je af? De meeste supermarkten zijn zo ontworpen dat essentiële spullen, zoals zuivel en producten, aan tegenovergestelde uiteinden van de winkel liggen. Dit dwingt de meeste shoppers om door alle gangpaden te lopen. Door dit te doen zorgen ze ervoor dat de klanten dingen meenemen die ze eigenlijk niet echt nodig hebben. Probeer daarom om de middelste gangpaden van de winkel over te slaan en ga echt alleen op zoek naar de spullen die je ook daadwerkelijk nodig hebt

Maak gebruik van coupons

De volgende tip om flink te besparen op boodschappen is om gebruik te maken van coupons bij het winkelen. Coupons kunnen je in staat stellen om heel wat geld te besparen. Kijk even op internet om geweldige aanbiedingen te vinden bij de supermarkten bij jou in de buurt. Verdubbel vervolgens je besparingen door coupons te combineren met wat er te koop is in je lokale winkel. Het is dan ook geen verkeerd idee om even de folders van de supermarkt in de gaten te houden. Soms vind je ook nog wel eens handige bonnetjes in de krant die je in wilt leveren om korting te krijgen.

Laat A merken links liggen

Wil je geld besparen op je boodschappen dan is het handig om de A merken links te laten liggen. Hoewel je misschien gewend bent een bepaald merk ontbijtgranen of frisdrank is het beter om te kiezen voor de betaalbare B merken. De B merken gebruiken vaak merkproducten met hun eigen etiketten erop. Vaak zijn dit merken waar je nog nooit van hebt gehoord, maar laat je hier niet door misleiden. Controleer alleen even de ingrediënten om er zeker van te zijn dat je hetzelfde product krijgt. Grote kans dat je het verschil echt niet proeft tussen de B merken soep en de bekendere merken.

Doe geen boodschappen als je honger ben

Veel mensen gaan naar de supermarkt na het werk of net even voor het avondeten. Een klein nadeel hiervan is alleen dat dit net de tijd is dat je aardig wat honger kunt hebben. Als je jouw boodschappen doet wanneer je honger hebt koop je vaak meer dan je nodig hebt. Probeer de boodschappen in het weekend te doen, dit maakt het namelijk mogelijk om met een volle maag te shoppen. Je zal erachter komen dat dit er echt voor kan zorgen dat je veel geld bespaart op je boodschappen. Zo kom je niet meer thuis met snoepjes, koekjes en andere ongein. Voortaan haal je alleen in huis wat je echt nodig hebt.

Drink voortaan kraanwater in plaats van flesjes

Gebotteld water is een miljardenindustrie. Mocht je nog altijd flesjes water drinken dan raden wij je echt aan om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. De gemiddelde 0,5 liter fles water kost ongeveer een halve euro. Nu je ongeveer vier van deze flesjes per dag zou moeten drinken ben je jaarlijks ruim 700 euro kwijt. Het is echt een stuk goedkoper om gewoon over te stappen op water uit de kraan. Niet alleen een stuk goedkoper, maar ook nog eens beter voor het milieu.
Door de bovenstaande tips en tricks heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de beste mogelijkheden waarmee je in staat bent om geld te besparen op je boodschappen. Door de juiste keuzes te maken en door altijd weer je budget in de gaten te houden is het ook voor jou mogelijk om net even wat meer geld over te houden aan het einde van de maand. Nog veel meer te weten komen over tips en tricks voor jouw geldzaken? Blijf dan zeker even hangen op deze site, hier zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten nemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie