Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Chinese zakenman investeert miljarden in Europese bedrijven

Nieuws 8 september 2015

Dat het de afgelopen periode minder goed ging met de Chinese economie is geen nieuws. Doordat particuliere beleggers steeds meer met geleend geld begonnen te beleggen op de Chinese beurs, ontstond er in de eerst helft van dit jaar een gigantische zeepbel in China. Hoe anders was de manier van handelen van de Chinese zakenman Li Ka-Shing. In plaats te investeren op de eigen Chinese beurs, investeerde Li Ka-Shing voor miljarden euro’s in tal van Europese bedrijven. Niet voor niets wordt de inmiddels al 87-jarige Hongkongse miljardair gezien als één van de meest gehaaide investeerders ter wereld. Zo kocht Li Ka-Shing de afgelopen jaren bijvoorbeeld al drogisterijketen Kruidvat over en investeerde het bedrijf in het Rotterdamse overslagbedrijf ECT met zijn eigen bedrijf Hutchison Whampoa.

Ondanks zijn investering wordt het vermogen van Li Ka-Shing geschat op circa vijfentwintig miljard dollar, waarmee de zakenman een van de rijkste mannen in Azië is. Het meest opvallende aan de investeringen van Li Ka-Shing in de afgelopen periode, is dat de Chinese zakenman hiermee recht tegen het advies van de Chinese regering in gaat. Eerder moedigde de regering juist aan om te investeren op de eigen beurs. Daarbij wordt China gezien als de groeimagneet van de wereld, door de snel groeiende industrie en economie.

Li Ka-Shing lijkt zich niet te kunnen vinden in deze observatie en verlegd zijn bakens dus in de irchting van Europa. Niet alleen verwacht Li Ka-Shing in Europa meer te verdienen volgens The Wall Street Journal, ook opportunistische motieven zouden hier een rol bij hebben gespeeld. Door de zwakke euro aan het begin van 2015 was het voor buitenlandse investeerders immers aanzienlijk goedkoper om te investeren in Europese bedrijven.

Twintig miljard dollar investeren in Europese bedrijven

Volgens The Wall Street Journal, een over het algemeen goed ingelichte krant, heeft Li Ka-Shing in de afgelopen achttien maanden al voor maar liefst twintig miljard dollar geïnvesteerd in de rechten van Europese bedrijven. Eerder dit jaar kocht Li Ka-Shing bijvoorbeeld al het Britse telecombedrijf O2 en ook in Nederland was de zakenman actief in 2015, met een investering van circa een miljard in afvalverwerker AVR in juni.

Merendeel van bezittingen in China

Ondanks de investeringen van Li Ka-Shing in Europese bedrijven, ligt het merendeel van zijn bezit in China zelf. Door zijn investeringen te spreiden over meerdere continenten en landen, neemt zijn financiële kwetsbaarheid flink af. In 2014 wist Li Ka-Shing 42 procent van zijn operationele winst in Europa te behalen, terwijl zijn Chinese bezittingen slechts een aandeel van 30 procent in de winst van zijn bedrijf hebben.

Volgens hoogleraar Joseph Fan van de Chinese Universiteit van Hongkong neemt de invloed van Li Ka-Shing in China steeds verder af, zo stelt hij in The Wall Street Journal. Volgens de hoogleraar zou Li Ka-Shing in de jaren ’90 van de vorige eeuw nog zeer goede banden gehad hebben met de Chinese leiders en zodoende over cruciale informatie beschikken. Inmiddels zouden die banden aanzienlijk minder goed zijn en zouden anderen steeds meer macht innemen.

gesponsorde links

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400