Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Creditcard zonder BKR-toetsing

Geld Tips 18 april 2016

Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op een kaart te zetten voordat je hem gaat gebruiken. Dan is het eigenlijk geen creditcard, maar kan bijvoorbeeld tijdens een vakantie in het buitenland wel als zodanig worden gebruikt.

Verschillende soorten

Een dergelijke prepaid-creditcard is een van de meest voor de hand liggende soorten creditcards zonder BKR-toetsing. Het gebeurt niet vaak dat je een ‘gewone’ creditcard krijgt waarbij dit niet nodig is, omdat je natuurlijk niet zonder reden een negatieve BKR-registratie hebt. Je moet dan ook altijd bij jezelf nagaan of het voor jou wel een verstandige keuze is om nog een extra schuldverplichting aan te gaan naast de schulden die je al hebt. Voor een verblijf in het buitenland of een noodzakelijke aankoop via internet kan een creditcard echter noodzakelijk zijn. In dat geval is een prepaid-kaart een goede optie, zo geef je nooit geld uit dat je niet hebt en de kosten hoeven niet heel hoog te zijn.

Goed om te weten

Het nadeel van een creditcard zonder BKR-toetsing is in ieder geval dat de kredietverstrekker, omdat hij een hoger risico neemt, jou hoogstwaarschijnlijk ook hogere kosten en een hogere rente doorberekent. Een dergelijk bedrijf moet zijn risico immers ook afdekken, maar het is de vraag of het voor jou dan wel een goede deal is. Bij een prepaidkaart zijn de kosten lager en kun je toch van voordelen profiteren. Wil je toch een ‘echte’ creditcard, zorg dan dat je er eentje aanschaft bij een maatschappij die in ieder geval is aangesloten bij De Nederlandse Bank of de Autoriteit Financiële Markten.

Kredietverstrekker kiezen

Het meest veilig is om te kiezen voor een (prepaid) creditcard bij een van de gevestigde maatschappijen. Dan kom je over het algemeen niet voor verrassingen te staan met betrekking tot betalingstermijnen, extra kosten en plotselinge renteverhogingen. Bij prepaidkaarten krijg je soms zelfs een leuk extraatje, het is immers voor de creditcardmaatschappij zeer aangenaam dat je jouw geld bij hen in bewaring geeft. Een andere, minder voor de hand liggende optie is om bijvoorbeeld een klantenkaart bij een winkel, die je ook als creditcard binnen of buiten die winkel kunt gebruiken. Een stijgende trend van de afgelopen jaren is echter dat ook bij het aanvragen van dit soort creditcards het BKR wordt geraadpleegd.

Alternatieven

Het is soms onvermijdelijk om een creditcard aan te schaffen als je al een negatieve BKR-registratie hebt, maar het is absoluut onverstandig om je nog verder in de schulden te storten. Zoek vóór je een dergelijke handeling uitvoert eerst hulp bij een schuldsaneringsinstantie; vaak zijn er echt nog wel andere oplossingen te verzinnen. Mocht er echt geen andere uitweg zijn, zorg dan in ieder geval voor een kaart met een duidelijke betalingslimiet bij een betrouwbare creditcardmaatschappij en probeer je jaarkosten en rente zo laag mogelijk te houden.

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400