Peer-to-peer lending is een vorm van crowdfunding waarbij gelijken, in het Engels ‘peers’, direct geld aan elkaar lenen. Deze innovatieve vorm van financiering heeft zich internationaal bewezen als een betrouwbare manier van kredietverstrekking en is zeer sterk in opkomst. Volgens de International Organization of Securities Commissions zal de wereldwijde peer-to-peer lending markt de aankomende jaren met dubbele cijfers groeien en in vijf jaar tijd naar schatting $70 miljard omvatten.

De manier waarop een krediet bij crowdfunding tot stand komt en de voorwaarden waaronder het krediet wordt verstrekt, zijn bij crowdfunders anders dan bij traditionele financiële instellingen. Banken halen traditioneel tegen een lage rente geld op bij spaarders, om dit geld vervolgens tegen een hoge rente uit te lenen aan kredietnemers. Bij crowdfunding valt de bank als tussenschakel weg en daar profiteren de gebruikers van ons platform van. Op en crowdfunding platform lenen investeerders direct aan kredietnemers, de rente van de lener is het rendement van de investeerder.

In deze rubriek worden de verschillende crowdfunders in Nederland met elkaar vergeleken en beoordeeld. We proberen vooral nadruk te leggen op crowdfunders voor particuliere leningen, aangezien deze met name aansluiten bij onze doelgroep. Momenteel zijn crowdfunders voor de particuliere markt echter schaars. Onder dit bericht, maar ook rechts in het menu vind je snel de beste crowdfunders van Nederland. Heb je zelf ervaring met een Nederlandse crowdfunder? Help ons de beste crowdfunders te identificeren door je ervaring op deze website te delen! Staat er een crowdfunding platform nog niet op deze pagina? Neem contact met ons op.

Crosslend

CrossLend is een van oorsprong Duitse kredietverschaffer die nu ook in Nederland opereert. Ook jij kunt dus profiteren van een lening met een heel aantrekkelijke rente. Door een vernieuwende aanpak weten de mensen achter CrossLend een geheel nieuwe manier van geld lenen te realiseren. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een model waarin zowel investeerders […]

Kickstarter

Kickstarter is een van de grootste, zo niet de grootste, wereldwijde crowdfunding organisatie. Onlangs is Kickstarter ook begonnen in Nederland! Kickstarter maakt niet zozeer een onderscheid tussen particuliere en zakelijke aanvragen. Zoals ze zelf aangeven dient iedere kredietaanvraag een project te zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het maken van een muziekalbum of het op de […]

Lendico

Lendico is de eerste Nederlandse crowdfunder dat zich volledig richt op het consumentenkrediet. Dit betekent dat op het crowdfunding platform van Lendico consumenten een lening kunnen aanvragen en verstrekken.

Geld voor Elkaar

Ook via Geld Voor Elkaar kan je vanaf heden geld lenen als particulier. Echter biedt Geld Voor Elkaar je hiernaast ook de mogelijkheid om een zakelijke lening af te sluiten.

Kapitaal op Maat

Bij Kapitaal op Maat worden investeerders en ondernemers bij elkaar gebracht. Elke ondernemer met een gedegen financieel project kan via het platform Kapitaal op Maat een kredietaanvraag doen.

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is een crowdfunding platform waarop kredietwaardige ondernemingen en/of veelbelovende starters een kredietaanvraag kunnen doen. Er kan dus geen kredietaanvraag gedaan worden door particulieren.

Funding Circle / Zencap

Funding Circle (voorheen Zencap) is een nieuwe speler en biedt zakelijke leningen aan die door particulieren gefinancierd worden. Dit is een ideale uitkomst wanneer u, als ondernemer, opzoek bent naar een goedkope lening en uw bedrijf niet in aanmerking komt voor een krediet bij de bank. De zakelijke kredieten bij Funding Circle zijn meestal goedkoper […]