Crosslend
 • 4.5/10
  Rentekosten kredietnemer - 4.5/10
 • 4.5/10
  Rendement kredietverstrekker - 4.5/10
 • 4.6/10
  Snelheid aanvraag - 4.6/10
 • 4.6/10
  Leenmogelijkheden BKR - 4.6/10
 • 4.8/10
  Support - 4.8/10
4.6/10

Samengevat

VOORDELEN

 • Gratis snelle geavanceerde berekening van kredietwaardigheid
 • Transparant
 • Nederlandse ondersteuning
 • Kredietverstrekking via geavanceerd model

NADELEN

 • Afhankelijkheid van investeerders
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

CrossLend is een van oorsprong Duitse kredietverschaffer die nu ook in Nederland opereert. Ook jij kunt dus profiteren van een lening met een heel aantrekkelijke rente. Door een vernieuwende aanpak weten de mensen achter CrossLend een geheel nieuwe manier van geld lenen te realiseren. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een model waarin zowel investeerders als kredietnemers een rol spelen. Een grensoverschrijdende online kredietmarkplaats, zo kun je het nog het beste omschrijven.

Hoe verloopt het kredietaanvraagproces?

Het kredietaanvraagproces is opgebouwd uit een aantal stappen waardoor jij veilig en snel een lening kunt aanvragen:

 1. Vraag een lening aan: het belangrijkste is natuurlijk dat je eerst aangeeft hoe hoog je lening moet zijn. Hierbij word je door CrossLend ook om aanvullende informatie gevraagd, zoals je inkomen en woonsituatie.
 2. Ontvang een kredietscore: Het moderne systeem van CrossLend rekent op basis van je aanvraag je kredietscore uit. In vergelijking met andere kredietverleners wordt er meer meegewogen in de berekening van de score. Zo is de berekening van de score zo eerlijk mogelijk. Al binnen enkele seconden na je aanvraag weet je meer over je potentiële lening.
 3. Bevestig je inkomen en identiteit: Je wordt gevraagd het door jou aangegeven inkomen in stap 1 middels bijvoorbeeld bankafschriften aan te tonen. Daarnaast zal je aan de hand van een korte videoprocedure je identiteit bevestigen.
 4. Onderteken de documenten: Zet je digitale handtekening en wacht op een reactie.

Hoe berekent CrossLend de rentes van de kredietprojecten?

Op basis van de gegevens die je bij je aanvraag hebt doorgegeven, berekent CrossLend de rentevoet. Hierbij kom je uit op een jaarlijks kostenpercentage dat tussen de 4,82% en de 14% ligt. Het jaarlijks kostenpercentage is volgens EU-bepalingen vastgesteld.

Verdienmodel CrossLend?

Hoewel het vaststellen van je kredietwaardigheid gratis voor je wordt gedaan, zijn er wel administratiekosten waar je op bedacht moet zijn. Deze eenmalige administratiekosten komen overeen met 0,5% tot 5% van het gewenste kredietbedrag. Verder is gebruik van het platform gratis.

Wat zijn de vereisten om kredietnemer op het CrossLend platform te worden?

Als je minimaal 18 jaar oud bent en volledige rechtsbevoegdheid hebt mag je gebruik maken van de diensten van CrossLend. Ook is het belangrijk dat je je registratiegegevens up-to-date houdt. Daarnaast is het vanzelfsprekend nodig dat je bekend bent en akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden.

Is lenen via CrossLend veilig?

Doordat je tijdens het aanvraagproces goed wordt gecontroleerd op je identiteit, is fraude uit te sluiten. Omdat CrossLend bovendien heel serieus met je persoonlijke gegevens omgaat, ben je zeker van veiligheid. CrossLend heeft niet voor niets een eersteklas certificaat mogen ontvangen voor gegevensbescherming.

Crosslend
 • 4.5/10
  Rentekosten kredietnemer - 4.5/10
 • 4.5/10
  Rendement kredietverstrekker - 4.5/10
 • 4.6/10
  Snelheid aanvraag - 4.6/10
 • 4.6/10
  Leenmogelijkheden BKR - 4.6/10
 • 4.8/10
  Support - 4.8/10
4.6/10

Samengevat

VOORDELEN

 • Gratis snelle geavanceerde berekening van kredietwaardigheid
 • Transparant
 • Nederlandse ondersteuning
 • Kredietverstrekking via geavanceerd model

NADELEN

 • Afhankelijkheid van investeerders
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
3 antwoorden
 1. Raymond1972
  Raymond1972 zegt:

  Er vreemd allemaal daar bij Crosslend….

  Ik lees op internet dat inwoners van België een lening kunnen aanvragen bij de Nederlandse Krediet Maatschappij indien men in in het Belgisch-Nederlands grensgebied woont en een eigen woning in België heeft.

  Voor mensen die geen eigen woning hebben is Crosslend een optie volgens de website.

  NIET DUS !!!!!

  Gewoon afgewezen omdat ik als Nederlander in België woon. Ze zeggen zelfs aan de telefoon dat zij geen beslag kunnen leggen op het inkomens van mensen die in België wonen.

  Met andere woorden,….. WIJ VERTROUWEN ONZE KLANTEN NIET.

  Gewoon een grote teleurstelling dat Crosslend en bijzonder klant onvriendelijk.

  Ik kan iedereen alleen maar adviseren gewoon ergens anders een lening aan te vragen want uiteindelijk betaal je ook nog eens bemiddelingskosten.

  De bemiddingskosten worden als je een lening krijgt afgetrokken van het ontleende bedrag.

  Ook weer zoiets wat EU- wettelijk niet mag maar wat Crosslend wel doet.

  In mijn optiek lijkt dit precies op wat oplichters doen die leningen via internet aanbieden.

  Eerst een som betalen voor de bemiddeling, dan een son voor de borgtocht verzekering, dan een som voor administratieve handelingen, dan weer voor de overboeking en uiteindelijk hebben ze je leeg gezogen en sta je met niets en is een oplichter weer rijker over de rug van diegene die hen in goed vertrouwen heeft genomen.

 2. krista25
  krista25 zegt:

  niet goed weet niet eens op welke voorwaarden ik afgewezen wordt, beetje nep zoals alles, of komt het omdat ik uit belgie kom dat ik niet kan geholpen worden ,mag dat vermeld worden doe ik er de moeite niet meer voor om nog een zo een aanbod dat toch op niets uitdraait in te vullen zwaar teleurgesteld

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie