Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

De drie machtigste bierconcerns binden de strijd met elkaar aan

Nieuws 18 september 2015

De biersector kent een aantal giganten, in het bijzonder bierbrouwers SABMiller, AB Inbev en Heineken. Op 17 september bevestigde SABMiller dat zij wordt overgenomen door AB Invev. Dit terwijl Heineken een overname door het bedrijf van de hand wees. De samenwerking tussen SABMiller en AB Invev heeft grote gevolgen voor de marktpositie van Heineken.

Tweede speler

Naar schatting levert de overname een gigantisch concern op met een marktwaarde van zo’n 250 miljard dollar. Dankzij de mega-deal is het Nederlandse Heineken nu de tweede grootste speler in de bierbrouwerij. Heineken staat echter op ruime afstand van AB Inbrev, dat zetelt in Brussel. Deze absolute marktleider in de bierbrouwerij is onder andere verantwoordelijk voor de merken Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck’s. Nederland kent het uit Zuid-Afrika afkomstige SABMiller onder andere van het merk Grolsch, maar ook Foster’s en Dorada. Nu de twee bedrijven samengaan is de kans klein dat Heineken ooit marktleider wordt in de bierbrouwerij. Twee bedrijven betekent immers een nog groter publiek. Bovendien brouwt SabMiller maar liefst drie keer zoveel bier als Heineken.

Strijd in Mexico en Azië

De afgelopen jaren voerden SABMiller, AB Inbrev en Heineken een felle strijd, ten koste van kleine bierbrouwerijen. De drie bierbrouwerijen hebben zelfs de helft van de wereldwijde bierproductie in handen. Allen probeerden Mexico en Zuidoost-Azië te veroveren. AB Inbrev boekte daarbij groot succes door Corona over te nemen in Mexico, en Heineken maakte Asia Pacific Breweries deel van het megaconcern.

Vergroting markt

In de Verenigde Staten heeft SABMiller een belangrijke vinger in de pap. Het belang van de bierbrouwerij wordt daar vertegenwoordigd door een onderneming dat samenwerkt met SABMiller. Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Heineken om een grotere marktpositie te bereiken. Zo neemt de bierconsumptie in West- en Oost-Europa sterk af. Aan de andere kant zou Heineken juist op plekken waar weinig bier wordt gedronken, met een goede marketingstrategie zijn positie kunnen versterken. Aan de andere kant zou SABMiller met merken als Corona, Budweiser en Stella Artois hetzelfde kunnen doen.

Familie Heineken

Een andere reden dat Heineken waarschijnlijk nooit de grootste speler op de biermarkt zal worden is de familie Heineken zelf. Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van Freddy, heeft de touwtjes stevig in handen. De familie Heineken wil de controle in handen houden en daarom ligt meer dan de helft van de aandelen in handen van Heineken Holding. Zodoende kan het bedrijf bijvoorbeeld geen grote aandelenemissies ondernemen om eventuele overnames te betalen. Dit verklaart ook waarom Heineken een bod van SABMiller van de hand wees.

gesponsorde links

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400