Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Doeleinden geld lenen

Geld Tips 16 juli 2018

Je hebt extra geld nodig, gewoon lenen dan maar?
Je merkt dat de maand iets langer duurt dan je budget aankan. Toch zou je nog graag iets extra doen, dan heb je natuurlijk extra geld nodig. Je zou kunnen lenen. Dit kan tegenwoordig voor allerlei redenen. Hieronder kan je enkele van deze redenen doornemen.

Enkele redenen waarvoor je zou kunnen lenen?

 • Geld lenen verbouwing: wanneer je je woning wilt verbouwen, dan brengt dit veel extra kosten met zich mee. Niet iedereen heeft dit geld, waardoor hiervoor vaak een lening wordt aangewezen.
 • Nieuwe auto aankopen: ook wanneer je een nieuwe auto wil kopen merk je dat dit vaak heel wat kost. Een lening kan hierbij helpen.
 • Een vakantie die je altijd al wilde boeken: soms willen mensen ook eindelijk een lange droom waarmaken, bijvoorbeeld die verre vakantie boeken. Het is natuurlijk niet voor niets een lange droom, ook dit brengt heel wat kosten met zich mee, waardoor veel mensen naar een lening grijpen hiervoor.
 • Een huis kopen: de grootste aankoop in iemands leven is meestal een huis dat gekocht wordt. Het merendeel van de mensen moet hiervoor dan ook een lening aangaan.
 • Je trouwerij regelen: wanneer je eindelijk gaat trouwen, dan kan je merken dat dit heel wat kosten met zich meebrengt. Vaak zijn deze hoger dan je oorspronkelijk had bedacht. Een lening kan hierbij hulp bieden.

Voordelen en nadelen van geld te lenen

Enkele voordelen:

 • Wanneer er iets dringends moet betaald worden, maar je hebt voorlopig geen geld, maar dit wordt binnenkort wel gestort, dan kan dit een oplossing bieden voor jou. Bijvoorbeeld wanneer je iets dringend moet betalen voor de trouw.
 • Wanneer je snel moet zijn: stel je wilt een tweedehands auto kopen, maar je weet dat je snel moet zijn of deze verkocht zal zijn. Dan kan een lening wel helpend zijn als je pas volgende maand het geld hebt.
 • Koop je een huis en ga je hiervoor een lening aan, dan heb je hierdoor een belastingvoordeel.

Eventuele nadelen:

 • Lenen kost geld: wanneer je geld leent voor iets, dan brengt dit ook extra kosten met zich mee.
 • Soms worden mensen overmoedig: ze lenen meer dan ze kunnen terugbetalen. Dit betekent extra kosten, maar ook het risico om alles te verliezen aan de terugbetaling hiervan.
 • Je moet natuurlijk ook goed weten wat je zal doen met de lening. Sommige mensen weten dit niet, maken een foute inschatting en lenen te veel of te weinig. Dit zorgt ervoor dat je ofwel te weinig geld hebt voor je doel, of dat je gewoonweg te veel leent, waardoor je ook meer extra kosten hebt dan nodig zijn.

Wil je zelf lenen?

Wil je zelf ook wel graag geld lenen, dan mag het wel al duidelijk zijn dat je beter even nakijkt voor wat je dit geld zal gebruiken. Bovendien maak je ook beter een goede schatting hiervan, want lenen kost natuurlijk ook geld!

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400