,

Financieel voordeel bij het invoeren van een auto uit Duitsland

Het invoeren van een auto vanuit Duitsland geeft je nog steeds behoorlijk wat financieel voordeel. Dat horen we niet alleen om ons heen, maar is ook op papier aan te tonen omdat de jaarcijfers nog steeds fors stijgen. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden als je zelf een auto wilt importeren uit het buitenland.

Maar, doe je dit op de juiste manier dan kun je rekenen op een leuke financiële meevaller. Dit voordeel gaat overigens niet alleen op voor nieuwe auto’s. Ook het invoeren van jonge occasions uit Duitsland kan behoorlijk efficiënt zijn. Je kunt dan rekenen op een financieel voordeel dat op kan lopen tot duizenden euro’s. Zeker de moeite waard dus als je van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen in Duitsland.

Geld besparen door het invoeren van een Duitse auto

Als je graag een nieuwe of gebruikte auto wilt importeren vanuit Duitsland, dan zul jij je afvragen waarom dit je zoveel financieel voordeel geeft. Dit heeft mede te maken met het verschil in afschrijving tussen Nederland en Duitsland. Dit verschil levert je een leuke besparing op. De Duitse wet bepaald namelijk dat een auto met een klein aantal kilometers op de teller, niet meer verkocht mag worden als zijnde nieuw.

De BPM wordt daarmee dus een stuk aantrekkelijker. In veel gevallen betaal je al snel 40% minder dan in Nederland. Wel is het zo dat als je als Nederlander een Duitse auto wilt invoeren, je nog een restbedrag BPM moet betalen. Maar, omdat de ingevoerde auto niet als nieuw geregistreerd staat mag dit bedrag ook niet gebaseerd zijn op de nieuwwaarde van de auto.

De Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen wordt in dat geval berekend op basis van de dagwaarde. Uiteraard heb je bij de aanschaf van een nieuwe auto of occasions ook te maken met Btw. Dat is in Duitsland niet anders. Toch kun je ook hier rekenen op een lekker financieel voordeel. Een Duitse auto invoeren doe je namelijk niet tegen 21%, maar tegen 19% Btw. Deze 2% lijken het verschil niet te maken, maar op het aankoopbedrag van een auto kan dit toch behoorlijk oplopen.

Nog meer voordelen bij het importeren van een auto

Hoewel het invoeren van een Duitse auto je vooral financieel veel voordeel kan opleveren, zijn er ook nog een aantal praktische zaken waarvoor je importeren uit Duitsland zeker niet hoeft te laten. Zo kun je rekenen op een ruim aanbod aan jong gebruikte occasions voor een aantrekkelijke prijs. Dat het aanbod bij onze buren veel groter is, heeft mede te maken met de crisis die achter ons ligt. Daardoor zijn er in Nederland fors minder auto’s geproduceerd in tegenstelling tot Duitsland.

Hier is de productie van luxe wagens wel gewoon doorgegaan. Ook voor een ruime keuze is het importeren van een Duitse auto dus een prima idee. Daarnaast zijn auto’s van Duitse makelij vaak luxer uitgerust. Hierbij kunt je denken aan een standaard uitrusting met airconditioning of navigatie. Pakketten waar je in Nederland behoorlijk voor in de buidel moet tasten. Als je een auto importeert uit Duitsland kun je overigens wel profiteren van dezelfde garantievoorwaarden als in Nederland. Dit komt omdat de Europese Unie dezelfde voorwaarden hanteert als het aankomt op de garantie voor auto’s. Je kunt dus onbezorgd een nieuwe auto of occasion invoeren vanuit Duitsland.

Een goed onderhouden auto voor een lagere prijs

Natuurlijk importeer je een auto uit Duitsland vooral om het financiële voordeel dat het je brengt aangaande Btw en de BPM. Maar, met Duitse autoverkopers kun je over het algemeen ook makkelijker onderhandelen. Dit komt omdat de afzetmarkt in Duitsland vele malen hoger is dan in Nederland. Een (reëel) bod uitbrengen op een auto die je graag wilt invoeren is dan ook zeker aan te raden.

Naast een lagere aanschafprijs, zijn Duitse auto’s vaak ook beter onderhouden. Zo willen we in Nederland een grote beurt door de dealer nog wel eens overslaan, in Duitsland gebeurt dat nagenoeg niet. Je komt hier dan ook veel meer voertuigen tegen die altijd dealer onderhouden zijn. Je kunt dus uitgaan van een auto in goede staat die tijdig voorzien is van een gedegen onderhoud door de dealer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie