Geld besparen in 2017

De gevolgen van de bankencrisis blijft structureel voelbaar. Toch zijn er vele stemmen die dit tegenspreken. Onze nationale economie zou terug groeien, maar als gewone consument merken we daar maar weinig van. Het lijkt er steeds meer op dat steeds meer mensen aan het einde van hun geld een stukje maand over hebben. We hebben het dan niet zozeer over mensen die van een uitkering leven. Ook mensen die werk hebben, vinden het moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Goedkoop leven is dan de boodschap. Hoe doe je dat eigenlijk in onze moderne maatschappij waarin je steeds meer elektronica snufjes nodig hebt om aan het dagelijkse leven te kunnen deelnemen. Zonder internet of smartphone hoor je er immers niet meer bij. Toch is geld besparen mogelijk. We geven je graag een overzicht van hoe goedkoop leven je kan helpen.

Goedkope boodschappen doen

Misschien is goedkope boodschappen doen wellicht nog de gemakkelijkste manier die leidt tot geld besparen. Eten moeten we allemaal. Vele mensen zeggen dat je op eten nooit mag besparen. Daar zit een kern van waarheid in. We moeten allemaal eten en minder of te weinig eten is geen optie want dit kan op termijn tot gezondheidsproblemen leiden. Wat je wel kunt doen, is je boodschappen in een goedkopere winkel doen. We denken dan uiteraard aan discountwinkels zoals Aldi, Lidl of Jumbo. De producten die je daar koopt, worden namelijk in de meeste gevallen in dezelfde fabrieken geproduceerd dan deze die je bij de Albert Heijn koopt. Waarom zou je dan meer betalen voor dezelfde voedingsproducten die gewoon even gezond zijn.

Fietsen in plaats van de auto te nemen

We zien meer dan eens mensen de auto nemen om in de buurt goedkope boodschappen te gaan doen. Wie grote boodschappen inslaat voor een periode van meer dan 3 weken, zal dat zeker handig vinden. Je kunt immers niet alles op je fiets binden. Meer dan eens komt het voor dat iemand voor een brood bij de bakker te kopen ook de auto neemt. We kunnen je dan wel vertellen dat dit een duur brood wordt. Je auto verbruikt benzine en daar betaal je natuurlijk ook voor. Voor kleine boodschappen is het beter om te fietsen of om te voet te gaan. Zo bespaar je niet alleen geld. Je blijft ook in beweging en dat is beter voor je gezondheid. Wie geen fiets heeft of problemen ondervindt bij het fietsen, kan natuurlijk ook altijd het openbaar vervoer nemen.

Hoe kun je goedkoper auto rijden?

We hadden het er net al even over. Auto rijden is niet goedkoop. Toch hebben we de auto soms nodig om grotere afstanden te overbruggen. Sommige plaatsen blijven immers moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Dan blijft het nodig om er met de auto naartoe te rijden. In dat geval heb je benzine nodig. In Nederland blijven benzine en diesel dure brandstoffen. Je kunt goedkoper auto rijden door in ieder geval de goedkoopste pomp uit te kiezen. Zo kun je op een lange rit zeker wel een aantal euro’s besparen. We kunnen je al wel vertellen dat dit op lange termijn een heleboel euro’s worden. Wie dicht bij de Belgische grens woont, kan bij onze zuiderburen alvast nog goedkoper tanken. Zo wordt de benzine of diesel nog goedkoper. Goedkoper tanken en zo goedkoper auto rijden kunnen dus heel wat helpen bij het geld besparen.

Goedkoop elektronica kopen

Behalve onze dagelijkse boodschappen en vervoer hebben we ook andere behoeften in het leven. Er zijn mensen die stellig beweren dat elektrische apparaten en elektronica niet tot onze primaire behoeften behoren. Vanuit sociologisch oogpunt gezien, klopt dit natuurlijk. De dagelijkse realiteit vertelt ons echter dat we in vele gevallen niet zonder deze apparaten kunnen of dat de alternatieven allesbehalve praktisch zijn. Daarom is het goed om weten dat goedkoop elektronica kopen tot de mogelijkheden behoort. In discountwinkels zoals Action vind je meer dan eens goedkope elektronica. Soms is het oppassen om te vermijden dat goedkoop duurkoop wordt, maar in de meeste gevallen kun je echt wel koopjes doen. Deze kun je trouwens niet alleen in een fysieke winkel te doen, maar ook online. Steeds meer webwinkels bieden betaalbare elektronica aan. We denken dan niet alleen aan hyper goedkope Chinese winkels zoals Alibaba of Miniinthebox, maar ook aan toestellen die tweedehands worden aangeboden in Nederlandse webwinkels zoals Bol.com. Verder kun je ook terecht op andere sites die gespecialiseerd zijn in tweedehands artikelen zoals Markplaats. Als je hier koopt, kun je heel veel euro’s besparen. Nederlandse sites zijn misschien niet zo goedkoop als de Chinese, maar je loopt hier geen risico dat je pakket aan de grens wordt tegengehouden door de douane. Goedkoop elektronica kopen is mogelijk, maar je moet er steeds voor zorgen dat goedkoop niet duurder uitvalt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie