Geld besparen op boodschappen

Als je iedere week boodschappen doet, kun je er aan het einde van de maand achter komen dat je de laatste week niet meer zoveel geld uit kunt geven als de eerste week. Maar toch heb je de boodschappen nodig, je moet toch eten, nietwaar? Je zit met de handen in het haar, wat nu? Hoe kun je voorkomen dat je elke keer op het einde van de maand geld te kort komt? Hoe kun je er voor zorgen dat je aan het einde van de maand nog voldoende geld hebt voor de wekelijkse boodschappen? Het antwoord is: geld besparen op de boodschappen van de eerste 3 weken van de maand. Maar hoe gaat dat geld besparen in zijn werk? Er zijn een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je zonder veel moeite geld kunt besparen tijdens het boodschappen doen.

De eerste tips om geld te besparen op je boodschappen

Je kunt iedere week de reclamefolders bewaren van de diverse supermarkten. Deze krijg je meestal op vrijdag of zaterdag binnen en dan kun je in het weekend een lijstje maken met de producten die in de aanbieding zijn. Als er groenten en vlees in de aanbieding zijn dan kun je per dag beslissen wat je gaat eten en je eigen maaltijden samenstellen, met de producten die in de aanbieding zijn. Op deze manier kun je al meteen geld besparen op de boodschappen. Maar wat doe je nu als er alleen grootverpakkingen vlees in de aanbieding zijn? Deze kun je toch kopen, ook al woon je alleen. Je kunt namelijk een deel ervan invriezen. Je maakt er wanneer je thuis bent gekomen bijvoorbeeld drie of vier porties van en je hebt voor de volgende week al vlees in voorraad. Hier moet je qua kosten dan ook rekening mee houden, je geeft nu dus al geld uit voor het eten van volgende week. Dus volgende week hoef je minder geld uit te geven.

Nog een paar bespaartips voor boodschappen
Als je boodschappen doet is het verstandig om te kijken waar aanbiedingen zijn, maar ook waar standaard producten het goedkoopste zijn, daar kun je namelijk elke keer weer geld door besparen. Je kunt iedere maand de bonnen bewaren en dan eens kijken waar nu bijvoorbeeld het goedkoopste brood wordt verkocht, vaak is dat in de supermarkt. Je kunt ook naar de bakker toe, maar dan betaal je heel wat meer voor een brood. Als je dus echt wilt besparen dan kun je producten uit de diverse supermarkten vergelijken aan de hand van bonnetjes en aanbiedingen. Maar je kunt nog meer bezuinigen, koop grootverpakkingen, hierdoor kun je er langer mee doen en het is veel goedkoper (denk aan waspoeder bijvoorbeeld).   Daarnaast moet je alleen kopen wat je echt nodig hebt, maak een lijstje en houd je daaraan. Zorg dat er voldoende tussendoortjes in huis zijn zoals fruit, brood en wat te drinken. Wat betreft drinken zijn ranja en water ook prima. Leer je gezin dat je niet de hele dag door hoeft te eten en te drinken, 3 volledige en verantwoorde maaltijden, met een enkel tussendoortje zijn voldoende. Je weet wat je per maand aan huishoudgeld nodig hebt, deel dat door 4 en geef per week niet meer uit (uitzonderingen zijn bijvoorbeeld waspoeder en aanbiedingen).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie