Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Goedkoop geld lenen, kan dat wel?

Nieuws 3 april 2016

De slogan zegt het al: ‘Geld lenen, kost geld’. Het is een punt waar menig lener zich al op verkeken heeft. Maar wil dat zeggen dat geld lenen altijd véél geld kost? Of kan het ook goedkoop? Tegenwoordig met internet kunnen we heel goed vergelijken wat de kosten zijn van de aanbieders en hiermee gaan voor de beste of goedkoopste. Maar waar moet je nu allemaal op letten? Natuurlijk is de rente, die gevraagd wordt bij particulier lenen en zakelijk lenen, één van de beste pijlers. Hoe hoger de rente, hoe meer onkosten. Maar ook zijn er nog andere kosten die de prijs hoger laten uitvallen. Hoe hoog zijn de afsluitkosten, bijvoorbeeld?

Online  vergelijken

Bij veel bedrijven en banken is het mogelijk om online de lening aan te vragen. Daardoor kan je zelf ook goed vergelijken. Je krijgt hierbij immers de bedragen al te zien voordat je de lening werkelijk afsluit. Neem de tijd en vergelijk zoveel mogelijk banken of andere aanbieders. Dit kan je immers een hoop geld schelen. Let ook meteen op de voorwaarden die de banken stellen. Je moet immers wel aan deze voorwaarden kunnen voldoen. Is er een limiet aan de looptijd, gaan ze het BKR register controleren en moet er een verzekering afgesloten worden?

Klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen kan snel en goedkoop.  Dit wordt  afgesloten met een simpel SMS-je. Deze snelle lening , een SMS-krediet, is eenvoudig en als je op tijd terug betaalt, is het zeker goedkoper.  Meestal kan deze kleine lening afgesloten worden zonder een BKR check. Naar een speciaal sms nummer sms je het bedrag en het aantal dagen door . Deze lening is te vergelijken met een flitslening of minikrediet. De bank ziet aan het mobiele nummer wie de lening aanvraagt. Je zal dus al klant moeten zijn bij deze bank. Alle communicatie verloopt via SMS.

Pas op voor actierente

Er zijn leningen die een zogenaamde actierente hebben. Dit is een lening die heel aantrekkelijk lijkt door de zeer lage rente. Helaas is dit meestal voor een korte periode, om daarna te stijgen naar een hoge rente. Trap dus niet in mooie verkooppraatjes, maar hou goed in de gaten hoe lang deze lage rente geldt. Bedrijven kunnen ook  zo’n lage rente geven en daarvoor in de plaats een verzekering eisen. Dan is de rente dus wel laag, maar word je opgezadeld met de kosten voor de verzekering. Een goedkoop lijkende lening, die eist dat er een verzekering afgesloten wordt, is daardoor meteen weer een stuk duurder.

Onderpand

Omdat de bank of het bedrijf minder risico loopt bij een lening met onderpand, zal de rente lager kunnen blijven. Natuurlijk moet je wel in de gaten houden dat je het onderpand kwijt raakt op het moment dat jij niet aan je betaalverplichtingen kunt voldoen. Denk bij een onderpand niet alleen aan een huis, maar ook aan een auto of zelfs aan een lening waarbij effecten of een levensverzekering als onderpand dient. Een groot voordeel is dus de lagere rente waarvoor geleend kan worden. Een groot nadeel bij het lenen met effecten als onderpand is , dat bij waardevermindering van de effecten de bank kan eisen dat je meer effecten koopt!

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400