Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Groupon stuurt 1100 medewerkers de laan uit

Nieuws 23 september 2015

Dankzij een grote herstructurering van het succesvolle kortingsbedrijf Groupon staat ongeveer een tiende van het personeel op straat. De slachtoffers van de reorganisatie vallen vooral op de internationale klantenservice en de afdeling waar kortingsacties voor zakelijke klanten worden ontwikkeld.

Financiële verliezen

De maatregel van Groupon volgt na jarenlange financiële tegenslagen. In 2013 verloor het bedrijf maar liefst 95 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2014 leed het zelfs 37.8 miljoen dollar verlies. In de loop van vorig jaar verbeterde de situatie enigszins: in het vierde kwartaal steeg de totale omzet met 20 procent naar 925 miljoen. Toch verloor het aandeel Groupon in 2015 ruim 50 procent.

Reorganisatie

De wereldwijde onderneming, goed voor 10.686 ondernemers, vindt het hoog tijd voor reorganisatie. Na de herstructurering zijn hier nog 9.800 medewerkers van over. Daar is wel een kostenplaatje aan verbonden: het banenverlies zal 35 miljoen dollar voor belastingen kosten. Groupon is van plan wereldwijd dezelfde IT-systemen en bedrijfsprocessen in te voeren. Ook stopt het bedrijf met activiteiten op markten die te weinig winst opleveren, zoals Marokko, Panama, Filipijnen, Puerto Rico, Taiwan, Thailand en Urugay. Eerder vertrok het bedrijf al uit Griekenland en Turkije.

Wereldwijd succes

Groupon is een Amerikaanse marketing onderneming en bestaat sinds 2008. De naam is een combinatie van ‘group’ en ‘coupon’. Op haar website kunnen consumenten profiteren van allerlei aanbiedingen door middel van kortingsbonnen. Denk bijvoorbeeld aan een etentje in een restaurant, een bezoekje aan de kapper of een workshop koken of dansen. Groupon werkt samen met lokale bedrijven om bezoekers de beste deals te bezorgen. Het bedrijf bleek sinds de oprichting in Chicago in 2008 een wereldwijd succes. In 2011 boekte het een winst van 3,2 miljard. De afgelopen jaren breidde het bedrijf uit naar 45 landen. Daarnaast nam het in Europa het succesvolle Duitse bedrijf MyCity Deal over. Als klap op de vuurpijl deed Google in 2012 een bod van zes miljard om Groupon over te nemen, maar dit sloeg het bedrijf van de hand.

Problemen en schandalen

Groupon heeft aangegeven meer te willen gaan aanbieden dan kortingsbonnen. Wat de nieuwe opzet precies inhoudt, is nog niet bekend. Dat is ook precies het probleem met het marketingbedrijf. Groupon richt zich al sinds de oprichting op internetdeals. Zowel op de website als via email krijgen consumenten aanbiedingen toegestuurd. Aandeelhouders beginnen na alle verliezen te twijfelen of Groupon wel echt zo rendabel is. Daarnaast is het bedrijf ook niet vies van een paar schandalen. Zo zou het tijdens de beursgang in 2011 hebben gesjoemeld met omzetcijfers.

gesponsorde links

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400