,

Hoe als starter aan kapitaal komen?

In Nederland zijn er een hoop mensen die ook wel graag het ondernemerschap op zich willen nemen, echter zijn ze nog altijd terughoudend om daadwerkelijk de stap te nemen. De grootste reden dat mensen niet voor zichzelf beginnen is van financiële aard, ze vinden het namelijk lastig om aan kapitaal te komen. Deze zorgen zijn dan ook zeker gegrond, het is immers niet altijd even makkelijk. Alleen betekent dit nog niet dat het helemaal niet mogelijk is. Als starter zijn er namelijk diverse manieren die je kunt volgen om toch aan kapitaal te komen. Laten we eens kijken welke dit dan zijn!

Een persoonlijke lening afsluiten

Van alle mensen die op zoek gaan naar starterskapitaal zal een groot deel uitkomen bij de persoonlijke lening. Dit is niet raar natuurlijk, met deze lening heb je immers op een makkelijke manier een mooi kapitaal wat je kunt gebruiken. Bij de persoonlijke lening krijg je in een keer het gehele bedrag uitbetaald, je zal het dan ook niet in termijnen krijgen. Voor ondernemers die in het begin al grote investeringen moeten doen is dit super handig. Denk bijvoorbeeld aan winkels die speciale apparatuur moeten kopen, zoals bijvoorbeeld een oven of een professioneel koffiezetapparaat. Door de grotere bedragen kunnen deze mensen in een keer de investering doen en hoeven ze niet te wachten tot ze voldoende gespaard hebben. De persoonlijke lening is dan ook een uitstekende keuze voor beginners.

Online kredietverstrekkers

Op internet verschijnen er steeds meer kredietverstrekkers. Bij deze kredietverstrekkers kan je vele malen sneller over een bepaald bedrag beschikken, er zitten dan ook minder voorwaarden aan dan bij een lening van de bank. Echter moet je wel in het achterhoofd houden dat een online kredietverstrekker natuurlijk altijd een stuk minder groot zal zijn dan een bank. Dit houdt dan ook in dat hier meer risico’s aan vast zitten, je weet immers niet of de lening altijd zal blijven bestaan en of deze partij wel kan betalen. Het is dan ook wel handig om je een beetje in te lezen in deze online aanbieders voordat je zomaar ineens een lening af gaat sluiten. Als je op zoek gaat naar betrouwbare partijen dan is dit ook een goede manier om zonder problemen aan kapitaal te komen.

Durfkapitaal

Deze optie is iets minder makkelijk, echter kan je hier wel een hoop mee ophalen. Bij durfkapitaal ga je op zoek naar mensen die graag willen investeren in jouw bedrijf. Dit zijn de mensen die een toekomst zien in jouw idee, de ‘inventure capitalists’ zijn de personen die deze start ups de kans geven om op te groeien. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om deze mensen te vinden, maar wanneer je een goed idee hebt dan zal dit echt wel meevallen. De kosten van deze lening zijn vele malen lager dan andere soorten leningen, vaak betaal je namelijk in aandelen in het bedrijf. Zo kost het je zelf aanvankelijk niets, je kunt de lening afbetalen wanneer jouw onderneming goed gaat lopen.

Familie en vrienden

Deze optie is natuurlijk ook nog altijd mogelijk, het is een van de makkelijkste manieren om aan kapitaal te komen. We raden dit alleen aan als je al enige vorm van kennis hebt omtrent ondernemen, je wilt tenslotte wel alles terug kunnen betalen aan deze groep mensen. Het voordeel van deze vorm van lenen is dat je vaak geen rente zal betalen, het is immers meer een soort vriendenlening. Het nadeel is wel weer dat het de relatie met je vrienden of familie kan laten verslechten als het niet zo goed draait. Let hier dus een beetje op voordat je gaat lenen.

Zoals je wel kunt zien zijn er diverse manieren waarop je als beginnend ondernemer aan kapitaal kunt komen voor jouw bedrijfje. De persoonlijke lening is een veel gekozen vorm van lenen, een vorm die vele voordelen met zich meebrengt. Vraag ook eens rond in je omgeving en vriendenkring of er mensen zijn die ook voor zichzelf zijn begonnen, vaak kunnen zij je voorzien van de beste tips die ze over de jaren hebben geleerd. Kijk ook hier op de site nog een beetje rond, er staan namelijk veel meer blog-artikelen over het lenen van geld en het vergaren van kapitaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie