Welkom, bezoeker! [Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Hoe kunt u meer geld besparen?

Geld Tips 22 augustus 2012

Er zijn vele verschillende manieren om geld te besparen. Het mooiste ervan is dat er natuurlijk meer geld in de portemonnee blijft om leuke dingen mee te doen of om zelfs mee te sparen.  Sparen of lekker uitgeven aan leuke dingen is alleen mogelijk als u het geld ook heeft. Daarom gaan wij u proberen te helpen, middels onze blog, om geld te besparen op uiteenlopende kostenposten. Wij proberen regelmatig via onze blog nieuwe tips te verschaffen, dus houdt u onze weblog in de gaten!

Dit allereerste artikel betreft een inleiding hierop. Er zijn een aantal vlakken waarop u geld kunt besparen, zoals verzekeringen die u heeft voor uw auto, uw huis, rechtsbijstand, zuiniger rijden met de auto of andere zaken. Ook uw woonlasten kunnen misschien wel omlaag door uw hypotheek over te sluiten of om eens om tafel te gaan met uw verhuurder. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat u kunt besparen op uw telefoonkosten, televisie, internet en andere zaken. Ook energie is een hot item om snel geld mee te besparen. Vaak krijgt u ook mooie cadeaus als u uw energie bij een andere energie leverancier onderbrengt. Verder zijn er nog de boodschappen die u iedere week doet. Zo ziet u dat er al een aantal mogelijkheden zijn om geld mee te besparen en u kunt er eigenlijk direct mee starten.

Enkele korte tips:

 1. Laten we ingaan op uw woonlasten. U betaalt huur of u heeft een koophuis en betaalt hypotheek. In beide gevallen kunnen er mogelijkheden zijn om geld te besparen, bijvoorbeeld door een afspraak te maken met een hypotheekadviseur en al uw woonlasten op een rij te zetten. Mogelijk kunt u uw hypotheek ergens anders onderbrengen en kunt u daarmee ook geld besparen. Door simpelweg de hypotheek over te sluiten. Hier zijn echter wel kosten mee gemoeid dus laat het altijd goed doorrekenen door een vakkundig persoon.

Uw huurlasten kunt u mogelijk ook verlagen. Misschien kunt u kleine klusjes doen voor de verhuurder aan de woning, waardoor hij bereidt is om uw huurlasten te verlagen. Dit is vaak niet eenvoudig, echter wie niet waagt wie niet wint!

 1. Geld besparen op gas, elektra, televisie(signaal), internet en telefoonkosten is ook vaak een kostenpost waar u eenvoudig geld op kunt besparen. U kunt het internet opgaan om een onderzoek te doen of het goedkoper kan. Vaak is het samenvoegen van losse abonnementen interessant om zo een goed en gezamenlijk aanbod te krijgen van het totaalpakket.
 2. Ook kunt u vaak snel en gemakkelijk geld besparen op uw verzekeringen. Uw verzekeringen kunt u heel eenvoudig doorrekenen op een ‘vergelijkingswebsite’ voor verzekeringen. Er rolt dan automatisch de laagste premie uit. Laat u nog wel even goed informeren over de voorwaarden, alvorens en u de verzekeringen gaat aanpassen.
 3. Voor de boodschappen geldt heel eenvoudig: bonnen knippen! Er zijn wekelijks weer nieuwe aanbiedingen bij veel verschillende supermarkten. Als u hier goed op let dan kunt u iedere week bij de goedkoopste supermarkt (met de beste aanbiedingen) gaan shoppen. Het gaat immers om uw portemonnee en niet om de spaarpunten die u ergens krijgt. Toch?!

Zo ziet u dat u al direct aan de slag kunt om geld te besparen! Succes. In ons volgende blogartikel gaan we nader in op het besparen op uw kosten. Tot snel!

gesponsorde links

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Particuliere kredietverstrekker

  door op 29 juni 2017 - 0 Opmerkingen

  We hoeven u niet te vertellen dat steeds meer mensen ondervinden dat spaargeld op een spaarboekje laten staan geen geld meer opbrengt. Toch blijft het ouderwetse spaarboekje de meest gebruikte spaarvorm in Nederland. Veel mensen sparen als aanvulling op hun AOW uitkering. Ze hebben geen vertrouwen in pensioenfondsen die ten gevolge van de economische crisis […]

 • Geld lenen zonder vast contract

  door op 27 juli 2017 - 0 Opmerkingen

  Wie werkt voor interimkantoren of met tijdelijke contracten heeft het vaak moeilijk om te gaan lenen bij de bank. In het beste geval begrijpt de bankbediende of je dossierbeheerder bij de bank waarom een lening belangrijk is om je project te kunnen verwezenlijken. Met dat begrip koop je weinig. De wereld lijkt oneerlijk. Het lijkt […]

 • Geld besparen in 2017

  door op 6 juli 2017 - 0 Opmerkingen

  De gevolgen van de bankencrisis blijft structureel voelbaar. Toch zijn er vele stemmen die dit tegenspreken. Onze nationale economie zou terug groeien, maar als gewone consument merken we daar maar weinig van. Het lijkt er steeds meer op dat steeds meer mensen aan het einde van hun geld een stukje maand over hebben. We hebben […]

 • Particulier lenen als ZZP’er

  door op 20 juli 2017 - 0 Opmerkingen

  Vele mensen beginnen vandaag de dag liever een eigen zaak dan afhankelijk te zijn van een uitkering. Zeker als je heel wat nuttige werkervaring hebt opgedaan of een prachtig nieuw concept voor een eigen onderneming hebt bedacht, dan is een eigen zaak zeker een goed idee. Je weet wat je wil in het leven. Je […]

 • Hypotheekvormen uitgelicht

  door op 13 juli 2017 - 0 Opmerkingen

  Wie een huis, een bedrijfspand of een stuk grond wil kopen, zal in de meeste gevallen daar een hypotheek voor afsluiten. Als we eerlijk met onszelf zijn dan is het duidelijk dat bijna niemand voldoende geld bijeen kan sparen om onroerend goed te kopen zonder het afsluiten van een lening of een hypotheek. De meeste […]

PGL supporters

Tot €1500,- lenen?

240x400