Hoe kunt u meer geld besparen?

Er zijn vele verschillende manieren om geld te besparen. Het mooiste ervan is dat er natuurlijk meer geld in de portemonnee blijft om leuke dingen mee te doen of om zelfs mee te sparen.  Sparen of lekker uitgeven aan leuke dingen is alleen mogelijk als u het geld ook heeft. Daarom gaan wij u proberen te helpen, middels onze blog, om geld te besparen op uiteenlopende kostenposten. Wij proberen regelmatig via onze blog nieuwe tips te verschaffen, dus houdt u onze weblog in de gaten!

Dit allereerste artikel betreft een inleiding hierop. Er zijn een aantal vlakken waarop u geld kunt besparen, zoals verzekeringen die u heeft voor uw auto, uw huis, rechtsbijstand, zuiniger rijden met de auto of andere zaken. Ook uw woonlasten kunnen misschien wel omlaag door uw hypotheek over te sluiten of om eens om tafel te gaan met uw verhuurder. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat u kunt besparen op uw telefoonkosten, televisie, internet en andere zaken. Ook energie is een hot item om snel geld mee te besparen. Vaak krijgt u ook mooie cadeaus als u uw energie bij een andere energie leverancier onderbrengt. Verder zijn er nog de boodschappen die u iedere week doet. Zo ziet u dat er al een aantal mogelijkheden zijn om geld mee te besparen en u kunt er eigenlijk direct mee starten.

Enkele korte tips:

  1. Laten we ingaan op uw woonlasten. U betaalt huur of u heeft een koophuis en betaalt hypotheek. In beide gevallen kunnen er mogelijkheden zijn om geld te besparen, bijvoorbeeld door een afspraak te maken met een hypotheekadviseur en al uw woonlasten op een rij te zetten. Mogelijk kunt u uw hypotheek ergens anders onderbrengen en kunt u daarmee ook geld besparen. Door simpelweg de hypotheek over te sluiten. Hier zijn echter wel kosten mee gemoeid dus laat het altijd goed doorrekenen door een vakkundig persoon.

Uw huurlasten kunt u mogelijk ook verlagen. Misschien kunt u kleine klusjes doen voor de verhuurder aan de woning, waardoor hij bereidt is om uw huurlasten te verlagen. Dit is vaak niet eenvoudig, echter wie niet waagt wie niet wint!

  1. Geld besparen op gas, elektra, televisie(signaal), internet en telefoonkosten is ook vaak een kostenpost waar u eenvoudig geld op kunt besparen. U kunt het internet opgaan om een onderzoek te doen of het goedkoper kan. Vaak is het samenvoegen van losse abonnementen interessant om zo een goed en gezamenlijk aanbod te krijgen van het totaalpakket.
  2. Ook kunt u vaak snel en gemakkelijk geld besparen op uw verzekeringen. Uw verzekeringen kunt u heel eenvoudig doorrekenen op een ‘vergelijkingswebsite’ voor verzekeringen. Er rolt dan automatisch de laagste premie uit. Laat u nog wel even goed informeren over de voorwaarden, alvorens en u de verzekeringen gaat aanpassen.
  3. Voor de boodschappen geldt heel eenvoudig: bonnen knippen! Er zijn wekelijks weer nieuwe aanbiedingen bij veel verschillende supermarkten. Als u hier goed op let dan kunt u iedere week bij de goedkoopste supermarkt (met de beste aanbiedingen) gaan shoppen. Het gaat immers om uw portemonnee en niet om de spaarpunten die u ergens krijgt. Toch?!

Zo ziet u dat u al direct aan de slag kunt om geld te besparen! Succes. In ons volgende blogartikel gaan we nader in op het besparen op uw kosten. Tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie