Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Hypotheek afsluiten zonder adviesbureau

Geld Tips 19 januari 2017

Een hypotheek is een van de grootste beslissingen in je leven. Verkeerd kiezen kan verkeerd uitpakken en je een hoop extra geld kosten. Geld wat je liever besteedt aan andere dingen. Helaas valt de wereld van hypotheken voor het gros van de mensen in de categorie ‘hogere wiskunde’ en heb je aardig wat kennis nodig om de juiste beslissing te kunnen nemen. Een hypotheek afsluiten gaat daarom meestal gepaard met een uitgebreid advies. Advies is echter ook erg kostbaar. En dus vragen sommigen zich af: kun je een hypotheek afsluiten zonder adviesbureau? Het antwoord is: ja dat kan. De vraag of het verstandig is, is een tweede. Lees er hier meer over.

Een hypotheek afsluiten zonder adviesbureau: de execution only hypotheek

Het is mogelijk om zonder advies een hypotheek af te sluiten. Hiermee bespaar je tot wel een paar duizend euro. In hypothekenland heet dit de execution only hypotheek. Omdat je geen advies krijgt, zul je zelf aan de slag moeten. Bij deze vorm van hypotheek wordt verondersteld dat je een bepaalde hoeveelheid kennis hebt over hypotheken en deze kan ook getoetst worden door de verstrekker of tussenpersoon voordat deze ook maar iets gaat afsluiten voor je.

Wat moet je weten en kunnen?

 1. Je begrijpt wat een hypotheek is.
 2. Je hebt inzicht in de risico’s die je ermee kunt lopen.
 3. Je kunt zelf de vorm bepalen en een rentevaste periode kiezen.
 4. Je hebt kennis van begrippen als hypotheekrenteaftrek, overlijdensrisicoverzekering en de Nationale Hypotheekgarantie.
 5. Je hebt helder inzicht in je financiële situatie en houdt rekening met mogelijke veranderingen daarin (gezinsuitbreiding, ander werk, scheiding, overlijden, pensioen, etc.)

Voor wie geschikt?

Een execution only hypotheek is eigenlijk alleen geschikt voor mensen die aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moeten zij over de genoemde kennis beschikken. Wellicht heb je een opleidingsachtergrond in dat veld of heb je je er dusdanig in verdiept dat je alles weet. Of je kent iemand (bijvoorbeeld in de familie) met deze kennis die jou gratis of tegen laag tarief wil adviseren. Ten tweede moet je geen ingewikkelde financiële situatie hebben. Dit houdt in: je koopt voor het eerst een huis, hebt een vast inkomen, geen schulden, eventueel wat spaargeld en je wilt een lineaire of annuïteitenhypotheek.

Elke andere situatie maakt het kiezen veel complexer.

Denk aan:

 1. schulden of een restschuld van je vorige huis;
 2. mensen in een echtscheiding;
 3. mensen die een beleggingshypotheek of spaarhypotheek willen;
 4. mensen die tegen hun pensioen aanlopen of hier extra voor willen sparen;
 5. startende ondernemers;
 6. mensen die een hypotheek willen voor een extra (recreatie-) huis.

In dit soort situaties komen er allerlei factoren bij die het kiezen van een hypotheek erg ingewikkeld maken. In zo’n geval is het dus beter om een deskundig adviseur in de arm te nemen. Je moet namelijk wel van heel goede huizen komen om dan nog door de bomen het bos te zien.

Waar sluit je een execution only hypotheek af?

Besluit je uiteindelijk zonder advies te gaan afsluiten, dan kun je bij een aantal aanbieders terecht. Direct afsluiten kan bij ABN AMRO, Lloyds Bank, MoneYou en SPF beheer. Of bij een van de tussenpersonen zoals: Aktia Hypotheeksupport, De Hypotheekboer, Executiononlyhypotheek.com, Geencentteveel.nl, Goedkoopstehypotheekadviseur.nl, Hypotheek24.nl, Hypotheekspecialist.nl, Nederlands Hypotheek Collectief of Online-hypotheekafsluiten. Kijk online voor meer opties. Je betaalt dan alleen de afhandelkosten en dus niet voor advies.

Zijn er nog ander opties dan een hypotheek afsluiten zonder een adviesbureau?

Is een execution only hypotheek niet voor je weggelegd, dan is er nog een manier om de advieskosten laag te houden: het modern hypotheekadvies. Dit advies verloopt voornamelijk online en telefonisch. Online werken drukt de kosten, waardoor er minder doorberekend hoeft te worden aan de klant.

Hoe werkt het moderne hypotheekadvies?

Je meld je online aan en vult allerlei informatie in over je financiën en je nieuwe woning en je beantwoordt vragen over je gewenste hypotheek. Je upload documenten zoals je arbeidsovereenkomst. Vervolgens ga je telefonisch in gesprek met een adviseur met wie je de opties doorneemt. Hij of zij stuurt je naderhand een adviesrapport per mail waar alles op een rijtje staat. Als de keus gemaakt is gaat de adviseur aan de slag om de hypotheek te bewerkstelligen. Het enige wat jij nog moet doen is naar de notaris gaan.

Waar kan ik terecht voor online hypotheekadvies?

Deze vorm is nog in opkomst en daarom nog wat schaars, maar er zijn wel een aantal aanbieders. Kijk bijvoorbeeld eens op EyeOpen. Hier krijg je voor een vast bedrag van €1.300 advies, inclusief het regelen van een overlijdensrisicoverzekering. Of kijk bij Knab Hypotheken of Aegon.

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400