Kies het juiste tijdstip om elektronica aan te kopen

Ongetwijfeld heeft u een mooie smartphone of laptop op het oog.  Daarnaast bezit u wasmachines, keukentoestellen en andere elektronica die u regelmatig vervangt.  Het juiste tijdstip kiezen om deze toestellen aan te schaffen, bespaart u veel geld en levert u extra voordelen op.

Door de economische crisis is de consumptie gedaald en verkopen bedrijver minder producten.  Dit creëert aantrekkelijke opportuniteiten voor u als klant.  Cashbacks, extra accessoires, consumentenacties en scherpere prijzen zijn de remedie om de verkoopcijfers te verbeteren.  Een attente klant bespaart zo moeiteloos 10 tot 30%.

Smartphones, laptops en televisies

Populaire winkelcategorieën zijn de telecom-, computer- en televisie-afdeling.  Tot 60% van de omzet van een elektronicawinkel realiseren de winkels in deze afdelingen.  Geen wonder dat u op deze producten mooie deals krijgt.  De acties variëren van een korting tot dvd-boxen, oortjes, software of een camera.  Bij duurdere televisies krijgt u regelmatig een smartphone gratis.  Wachten op deze acties loont zeker.

Witgoed: onbeperkte acties

De witgoedafdelingen tonen zich ook van hun beste kant om klanten aan te trekken.  Cashbacks tot 200 euro of gratis accessoires komen regelmatig voor.  Bij grotere producten als wasmachines, droogkasten en ijskasten lopen de voordelen op.  Winkels bieden u soms een gratis stofzuiger aan bij aankoop van een mooie ijskast.  Twijfel niet in zo’n situaties en zet in op deze mooie acties.

Het juiste tijdstip, niet enkel tijdens de feestdagen

De aanloop naar de feestdagen zijn belangrijke weken voor de winkels.  Slechte verkopen tijdens deze periode wegen op het resultaat.  Om u aan te zetten bij hen te kopen, bieden zij u verschillende voordelen aan.

Toch moet u niet wachten op de feestdagen om uw producten te kopen.  Tijdens het jaar organiseren winkels ook acties om de verkopen te ondersteunen.  Een concreet voorbeeld: MediaMarkt pakt regelmatig uit met spectaculaire acties waarbij MediaMarkt de BTW betaalt.  Voor u komt dit neer op een besparing van 21% op uw aankoop.  Van een mooie actie gesproken!  Bekijk de folders en flyers die u ontvangt goed, deze acties worden zo aangekondigd.

Gecombineerde kortingen: dubbel voordeel

Twee keer korting ontvangen op één product?  Het is mogelijk!  Fabrikanten organiseren regelmatig acties waarbij zij geld terugstorten na de aankoop.  Bovenop deze actie biedt de winkel deze producten aan, aan een verlaagde prijs.  De gecombineerde besparing loopt zo op tot 40% van de totaalprijs.  Twijfel nooit als u zo’n actie tegenkomt in de winkel of op het internet.

Onderschat uw onderhandelingspositie niet

Bij een grote aankoop onderhandelen klanten zelden over de aankoopprijs.  In andere landen is dit nochtans ingeburgerd.  Trek daarom uw stoute schoenen aan en vraag de verkoper of de prijs bespreekbaar is.

Gebruik uw onderhandelingspositie ook bij grote hoeveelheden.  Groepsaankopen zijn steeds succesvol omdat de producten aangeboden worden aan lage prijzen.  Schrijf u in op relevante websites die groepsaankopen organiseren.  Websites met dagaanbiedingen zijn ook nuttig omdat de kortingen daar ook oplopen tot tientallen procenten.

Ergens een lagere prijs gezien?  Print het af en neem het mee naar de lokale winkel.  Veel winkels zullen u het product verkopen aan dezelfde prijs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie