Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening zal hoogstwaarschijnlijk niet meer worden terugbetaald waardoor de kredietverstrekker zijn of haar geld voor een deel of zelfs helemaal kwijt is. De meeste kredietverstrekkers kiezen er daarom voor zich aan te sluiten bij het Bureau Krediet Registratie, aangezien ze dan gebruik kunnen maken van het Centraal Krediet Informatiesysteem.

Er zijn veel kredietverstrekkers die reclame maken onder de term ‘wij doen niet aan BKR-toetsingen’, de meeste consumenten zullen het een fijn idee vinden om geen BKR-toetsering te kunnen krijgen bij het afsluiten van een lening of krediet, echter is het meestal niet slim om een krediet af te sluiten bij zo’n kredietverstrekker. Het BKR is er namelijk niet alleen voor de kredietverstrekker maar ook voor de consument. Het BKR zorgt er namelijk mede voor dat u niet meer geld leent dan u in uw huidige situatie terug kunt betalen, u kunt het ook wel zien als een soort beveiliging tegen het teveel lenen van geld. De meeste mensen denken erg optimistisch en denken een lening makkelijk terug te kunnen betalen, het BKR kan er dan eventueel een stokje voor steken als deze denkt dat u de lening niet terug kunt betalen. U hoeft daarom het Bureau Krediet Registratie niet te vrezen, het BKR zorgt er namelijk samen met u voor dat u op een verantwoorde manier geld leent bij een betrouwbare kredietverstrekker. Precies weten wat u kunt lenen en wat de kosten zijn voor uw specifieke situatie, simuleer dan uw lening.

Ook voor kredietverstrekkers is het niet slim om reclame te maken met termijn als ‘wij doen niet aan BKR-toetseringen’, de mensen die een BKR-toetsering vrezen zijn veelal mensen die van te voren al niet zeker weten of ze wel of niet de lening of het krediet terug kunnen betalen en mensen die van te voren al weten dat ze te lening of het krediet niet willen of kunnen terugbetalen, iemand die altijd keurig een lening aflost met de bijbehorende rente hoeft tenslotte niet te vrezen voor een notitie in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Als resultaat van zulke reclamecampagnes krijgt u als kredietverstrekker een stuk meer te maken met wanbetalers, u kunt tenslotte de klant niet controleren voordat deze een krediet bij u af komt sluiten. Het gevolg hiervan is dat u veel leningen en kredieten verstrekt die nauwelijks of zelfs niet worden afbetaald, u moet veel kosten maken om het uitgeleende bedrag alsnog terug te krijgen van de consument en niemand schiet er uiteindelijk iets mee op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie