Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Lenen met schulden

Geld Tips, Nieuws 5 januari 2017

Als je schulden hebt openstaan, is het niet altijd makkelijk om hier uit te komen. Zeker als er een inkomen ontbreekt waardoor de schulden zich opstapelen. Buiten het zoeken naar een inkomstenbron, is er de mogelijkheid om te lenen met schulden om wat gaten te dichten. Als je wilt lenen met schulden, dan zijn er verschillende opties die we hier zullen bespreken.

Wat moet je allemaal in overweging nemen als je wilt lenen met schulden?

‘Geld lenen kost geld’. De bekende slogan is er niet voor niets. Want als je geld leent om een schuld af te lossen creëer je natuurlijk weer een nieuwe schuld die ook afgelost moet worden. Het is dus verstandig om eerst na te denken of dit wel de beste manier is. Het kan echter wel een oplossing zijn als je hiermee voorkomt dat je andere schulden oplopen.
Het is tegenwoordig alleen niet makkelijk om geld te lenen als je schulden hebt. Veel kredietverstrekkers doen een kredietwaardigheidstest en kijken of je een negatieve BRK-registratie hebt. Valt dit ongunstig uit, dan zullen veel banken uiterst voorzichtig zijn en zelfs de hand op de knip houden. Wat zijn de opties als je geld wil lenen met schulden?

Familie en vrienden

Veel mensen hebben een fijne achterban waar ze terecht kunnen voor de nodige steun. En wellicht ook voor financiële steun. Dit is goedkoopste en makkelijkste manier van geld lenen. Je kunt een zeer lage rente afspreken, welke ook nog terug geschonken kan worden zodat je met een omweg zelfs rentevrij kan lenen. Stel wel altijd een contract op met alle afspraken helder op een rijtje. Dit om ruzie en teleurstelling te voorkomen.

Minileningen

Een minilening kun je eenvoudig via internet afsluiten en bij sommige aanbieders ook zonder BRK-check of opgaaf van loonstrook. Wel moet er iemand garant staan, mocht aflossen niet mogelijk zijn. Deze vorm van lenen is vooral fijn als je aan het eind van de maand net dat beetje salaris tekort komt of als je een niet al te grote onvoorziene uitgave moet doen. Andere schulden af gaan lossen met minileningen heeft weinig zin omdat de rente vaak niet lager is. Je draagt dan alleen maar water naar de zee.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een andere optie als je wilt lenen met schulden. Hierbij staan de hoogte van de lening en de rente vast, evenals de looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Je hebt banken die de meeste van je schulden ineens voor je aflossen. Deze lopen dus niet meer verder op. Vervolgens heb je nog slechts één lening: die bij de bank. Dit schept overzicht. Als de rente bij deze bank lager is dan die van de verschillende schuldeisers die je eerst had, dan kan dit voordeliger zijn.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kun je flexibel lenen tegen een flexibele rente. Deze vorm is vooral handig als je er andere (kleine) schulden mee wilt afdekken en denkt gedurende de looptijd wat extra te kunnen aflossen. Dit kan namelijk boetevrij. En als de rente daalt is dat natuurlijk helemaal gunstig.

Crowdfunding

Een relatief nieuwe optie om geld te lenen met je schulden is crowdfunding. Je schrijft je in op een (online) crowdfundingplatform en beschrijft je situatie, plus het bedrag dat je wilt lenen. Geldschieters lezen jouw verhaal en kunnen op het leenverzoek inschrijven. Zijn er genoeg geldschieters, dan is de lening rond. Deze betaal je dan later via het platform weer terug aan de verstrekkers, inclusief rente. Er verschijnen tegenwoordig steeds meer persoonlijke verhalen met noodkreten van wanhopige mensen die geld nodig hebben. Sommigen bieden zelfs hun diensten (bijvoorbeeld schoonmaken) aan als gedeeltelijke inlossing van de schuld. Of ze vragen om een lagere rente. Je doet in dit geval dus een beroep op de ruimhartigheid van de geldschieters.

Schuldhulp en schuldsanering

Een andere optie die je in overweging kan nemen is om de schuldhulpverlening in te gaan. Je wordt dan ondersteund bij het oplossen van je schulden. Niet alleen door met schuldeisers om tafel te zitten, maar ook door te kijken naar de oorzaken van alle problemen (persoonlijke situatie en patronen). Er zijn diverse instanties waar je voor hulp terecht kan of stap naar je gemeente voor een consulent. Soms kan je je schulden oversluiten naar de Gemeentelijke Krediet Bank. Dan heb je nog maar één lening in plaats van vele. Dit schept overzicht. Mocht dit alles niet baten, dan kun je toegelaten worden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. In dat geval zal een rechter zich over je situatie gaan buigen.

gesponsorde links

250 x 250

5
Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
1 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Micraracing1Arie81PGL Support Recent comment authors
Recent Oudste Meeste stemmen
Micraracing1
Lid
Geregistreerd lid
Bekijkt content
Commenter
Contributor

Is “geldlening company Anna” bij iemand bekend??? Ik vroeg naar legitimatie daar veel bedrog, afzetterij enz… en krijg nu een ID doorgestuurd van een Slovaakse vrouw… ID kaart geldig tot en met 2022 maar wil niet persé zeggen dat dit ok is! Bedankt voor jullie reactie’s!

Arie81
Lid
Bekijkt content
Commenter
Contributor

Dit is nou gelijk de reden waarom men nooit een ID-Kaart/ Paspoort via e-mail moet opsturen. Je ID kan gebruikt worden. De kans lijkt me zeer klein dat we hier te maken hebben met een oprechte lening verstrekker.

Blijf aandringen op een persoonlijk gesprek en vraag van te voren of er een bedrag vooraf over gemaakt dient te worden om een x-bedrag te mogen ontvangen.

Micraracing1
Lid
Geregistreerd lid
Bekijkt content
Commenter
Contributor

Beste Arie, ik heb zelf nooit een IDkaart gestuurd, de mevr in kwestie stuurde me een IDkaart. Toch bedankt voor jouw reactie. MR.

 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400