,

Lenen met schulden

Als je schulden hebt openstaan, is het niet altijd makkelijk om hier uit te komen. Zeker als er een inkomen ontbreekt waardoor de schulden zich opstapelen. Buiten het zoeken naar een inkomstenbron, is er de mogelijkheid om te lenen met schulden om wat gaten te dichten. Als je wilt lenen met schulden, dan zijn er verschillende opties die we hier zullen bespreken.

Wat moet je allemaal in overweging nemen als je wilt lenen met schulden?

‘Geld lenen kost geld’. De bekende slogan is er niet voor niets. Want als je geld leent om een schuld af te lossen creëer je natuurlijk weer een nieuwe schuld die ook afgelost moet worden. Het is dus verstandig om eerst na te denken of dit wel de beste manier is. Het kan echter wel een oplossing zijn als je hiermee voorkomt dat je andere schulden oplopen.
Het is tegenwoordig alleen niet makkelijk om geld te lenen als je schulden hebt. Veel kredietverstrekkers doen een kredietwaardigheidstest en kijken of je een negatieve BRK-registratie hebt. Valt dit ongunstig uit, dan zullen veel banken uiterst voorzichtig zijn en zelfs de hand op de knip houden. Wat zijn de opties als je geld wil lenen met schulden?

Familie en vrienden

Veel mensen hebben een fijne achterban waar ze terecht kunnen voor de nodige steun. En wellicht ook voor financiële steun. Dit is goedkoopste en makkelijkste manier van geld lenen. Je kunt een zeer lage rente afspreken, welke ook nog terug geschonken kan worden zodat je met een omweg zelfs rentevrij kan lenen. Stel wel altijd een contract op met alle afspraken helder op een rijtje. Dit om ruzie en teleurstelling te voorkomen.

Minileningen

Een minilening kun je eenvoudig via internet afsluiten en bij sommige aanbieders ook zonder BRK-check of opgaaf van loonstrook. Wel moet er iemand garant staan, mocht aflossen niet mogelijk zijn. Deze vorm van lenen is vooral fijn als je aan het eind van de maand net dat beetje salaris tekort komt of als je een niet al te grote onvoorziene uitgave moet doen. Andere schulden af gaan lossen met minileningen heeft weinig zin omdat de rente vaak niet lager is. Je draagt dan alleen maar water naar de zee.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een andere optie als je wilt lenen met schulden. Hierbij staan de hoogte van de lening en de rente vast, evenals de looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Je hebt banken die de meeste van je schulden ineens voor je aflossen. Deze lopen dus niet meer verder op. Vervolgens heb je nog slechts één lening: die bij de bank. Dit schept overzicht. Als de rente bij deze bank lager is dan die van de verschillende schuldeisers die je eerst had, dan kan dit voordeliger zijn.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kun je flexibel lenen tegen een flexibele rente. Deze vorm is vooral handig als je er andere (kleine) schulden mee wilt afdekken en denkt gedurende de looptijd wat extra te kunnen aflossen. Dit kan namelijk boetevrij. En als de rente daalt is dat natuurlijk helemaal gunstig.

Crowdfunding

Een relatief nieuwe optie om geld te lenen met je schulden is crowdfunding. Je schrijft je in op een (online) crowdfundingplatform en beschrijft je situatie, plus het bedrag dat je wilt lenen. Geldschieters lezen jouw verhaal en kunnen op het leenverzoek inschrijven. Zijn er genoeg geldschieters, dan is de lening rond. Deze betaal je dan later via het platform weer terug aan de verstrekkers, inclusief rente. Er verschijnen tegenwoordig steeds meer persoonlijke verhalen met noodkreten van wanhopige mensen die geld nodig hebben. Sommigen bieden zelfs hun diensten (bijvoorbeeld schoonmaken) aan als gedeeltelijke inlossing van de schuld. Of ze vragen om een lagere rente. Je doet in dit geval dus een beroep op de ruimhartigheid van de geldschieters.

Schuldhulp en schuldsanering

Een andere optie die je in overweging kan nemen is om de schuldhulpverlening in te gaan. Je wordt dan ondersteund bij het oplossen van je schulden. Niet alleen door met schuldeisers om tafel te zitten, maar ook door te kijken naar de oorzaken van alle problemen (persoonlijke situatie en patronen). Er zijn diverse instanties waar je voor hulp terecht kan of stap naar je gemeente voor een consulent. Soms kan je je schulden oversluiten naar de Gemeentelijke Krediet Bank. Dan heb je nog maar één lening in plaats van vele. Dit schept overzicht. Mocht dit alles niet baten, dan kun je toegelaten worden tot de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. In dat geval zal een rechter zich over je situatie gaan buigen.

5 antwoorden
  1. Micraracing1
    Micraracing1 zegt:

    Is “geldlening company Anna” bij iemand bekend??? Ik vroeg naar legitimatie daar veel bedrog, afzetterij enz… en krijg nu een ID doorgestuurd van een Slovaakse vrouw… ID kaart geldig tot en met 2022 maar wil niet persé zeggen dat dit ok is! Bedankt voor jullie reactie’s!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie