Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Minileningen

Geld Tips 8 juni 2017

Soms kom je in een situatie terecht waarin je onverwacht geld nodig hebt. In de meeste gevallen gaat het over een bedrag dat je gemakkelijk van een spaarboekje zou kunnen halen. Als je spaargeld al is geslonken, dan is het vaak niet zo evident om zelfs een klein bedrag bij elkaar te sparen om een onverwachte uitgave te kunnen doen. In zulk een geval is het aanlokkelijk om beroep te doen op een minilening. Zo kun je ook de gevolgen van een BKR notatie vermijden. Anders is een lening met schulden immers niet mogelijk.

Wat is een minilening?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een minilening een lening die aangegaan wordt voor een klein bedrag. Vaak gaat het om een bedrag dat zo klein is dat je er bij een bank of een reguliere kredietinstelling niet voor kunt aankloppen. Tegelijk gaat het over een som geld die te hoog is om van je eigen inkomsten of spaargeld te betalen. We spreken dan over bedragen tot enkele honderden euro’s. Soms is het nodig dat je de gevolgen van een BKR notatie vermijdt. Dat is het geval bij een lening met schulden. Dan wordt lenen steeds moeilijker. Omdat je deze bedragen niet kunt lenen bij een bank, zijn er kredietinstellingen ontstaan die zich specialiseren in het lenen van deze kleinere bedragen. Dit zijn de zogenaamde verstrekkers van minileningen.  Deze aanbieders zijn een voorbeeld van een kredietverstrekker zonder BKR toetsing. Voor vele mensen zijn deze organisaties een soort van laatste mogelijkheid om aan het bedrag te komen dat ze nodig hebben om een onvoorziene aankoop te doen of om een rekening te betalen. Minileningen worden vaak gezien als een laatste redmiddel. Zijn ze dat ook? Wij zochten het voor je uit.

Zijn minileningen betrouwbaar?

Minileningen staan bekend om hun korte looptijd in combinatie met de relatief lage bedragen die kunnen ontleend worden. In Nederland is het sinds 25 mei 2011 verboden om zonder vergunning van de AFM deze minileningen, die soms ook flitskredieten worden genoemd, aan te bieden. Toch zijn er nog steeds aanbieders van minileningen in Nederland actief. De twee bekendste aanbieders zijn Saldodipje en Ferratum. In dit artikel willen we deze twee verleners van minikredieten verder doorlichten.

Ferratum

Ferratum stelt zich op zijn eigen site voor als ‘snel en eenvoudig’. Bij deze verstrekker van minikredieten of minileningen kun je bedragen van € 100 tot € 1500 lenen met een terugbetalingstermijn van 15 dagen tot 62 dagen. De aandachtige bezoeker van de site merkt al meteen op dat de rentevoet die je hiervoor betaalt vrij hoog ligt. De rente bedraagt hier 13,99 % op basis van looptijd van de lening. Dit is dus vele male hoger dan de rentevoet die je normaal over een lening bij de bank zou betalen.

Wie of wat is Ferratum?

Wie wat verder op de website rondkijkt, komt er al gauw achter dat Ferratum opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk. Zowel het BTW nummer als het KVK-nummer van het bedrijf zijn geregistreerd in dit land. Dit lijkt ons een beetje vreemd voor een kredietverstrekker met klanten in Nederland.

Is Ferratum erkend door de AFM?

Saldopdipje is een kredietverstrekker zonder BKR toetsing. Wanneer we dit verder willen onderzoeken, komen we er al gauw achter dat Ferratum in 2014 een boete kreeg opgelegd door de AFM omwille van het verlenen van flitskredieten zonder vergunning. De AFM is, ter informatie, de Nederlandse financiële regulator. In 2016 werd op de site van VARA Kassa een melding gemaakt van wanpraktijken bij Ferratum. Ferratum is d.d. mei 2017 niet erkend als aanbieder van minileningen door de AFM. We raden dan ook af om bij deze instelling een minilening af te sluiten.

Saldodipje

Saldodipje is eveneens een bekende verlener van minikredieten of minileningen. Ook hier kun je snel, eenvoudig en zogenaamd veilig een klein bedrag aan geld lenen. De bedragen die je bij deze aanbieder kunt lenen, variëren net zoals bij andere aanbieders tussen € 100 en € 1500. Ook hier varieert de looptijd tussen 15 dagen en 62 dagen. De interest die je over deze bedragen betaalt, bedraagt eveneens 13,99 % aan het eind van de looptijd van de lening.

Saldodipje is geen Nederlands bedrijf

Saldodipje klinkt als naam erg Nederlands, maar je raadt het al: het bedrijf zelf is dat niet. Ook deze aanbieder van minileningen werkt niet vanuit Nederland. Deze kredietinstelling is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Saldodipje beschikt over een Brits BTW nummer en ook het KVK-nummer is geregistreerd in Groot Brittannië. Dit is dus geen Nederlandse aanbieder van leningen.

Is Saldodipje erkend door de AFM?

Saldodipje is een kredietverstrekker zonder bkr toetsing. Net zoals andere aanbieders van minileningen, is Saldodipje niet erkend door de AFM. Wie hier een bedrag leent, leent dus bij een buitenlandse kredietinstelling. Dit heeft voor gevolg dat het Nederlands recht hier niet van toepassing is in geval van betwisting. Als consument sta je in dit geval vrij zwak. Vele consumenten hebben trouwens niet zo’n goede ervaringen met dit soort van bedrijven.

Als je het ons vraagt?

Wie overweegt een klein bedrag te lenen, kan volgens ons beter een beroep doen op familie, vrienden of crowdfunding overwegen. Crowdfunding is trouwens wel erkend door de AFM.

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400