Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Multinationals in de bres voor vluchtelingen

Nieuws 18 september 2015

Het migranten- en vluchtelingenvraagstuk houdt niet alleen Europa, maar ook grote multinationals en zelfs voetbalclubs als Bayern München en Real Madrid in zijn greep. Grote bedrijven als Google, Goldman Sachs en Uber zijn inzamelingsacties begonnen om vluchtelingen een helpende hand te bieden.

Het migranten- en vluchtelingenvraagstuk houdt niet alleen Europa, maar ook grote multinationals en zelfs voetbalclubs als Bayern München en Real Madrid in zijn greep. Grote bedrijven als Google, Goldman Sachs en Uber zijn inzamelingsacties begonnen om vluchtelingen een helpende hand te bieden.

Liefdadigheidsprogramma van Google

Zo roept zoekmachinewebsite Google via haar liefdadigheidsprogramma ‘Google.org’ bezoekers op om geld te doneren voor een inzamelingsactie. Inmiddels staat de teller al op ruim zes miljoen euro. Google verdubbelt bovendien de eerste vijf miljoen. “Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika staan voor een ernstige vluchtelingen- en migrantencrisis, de grootste ter wereld sinds de Tweede Wereldoorlog”, laat de multinational weten op een speciale site. Google doneert de miljoenen aan Artsen zonder Grenzen, Save the Children, UNCHR en het International Rescue Committee.

Goede doelen zoekmachine

De vluchtelingen- en migranten zijn overigens niet het eerste goede doel waarvoor Google zich inzet. In het verleden doneerde het bedrijf miljoenen dollars bij natuurrampen als orkaan Katrina, de kernramp in Fukushima en de aardbeving in Nepal. Tijdens de ebolacrisis in 2014 haalde het bedrijf ruim 2,5 miljoen dollar op. Elk jaar schenkt Google ruim 100 miljoen dollar aan goede doelen.

Goldman Sachs

Ook de Amerikaanse bank Goldman Sachs draagt een steentje bij. Vluchtelingenorganisatie UNCHR ontving 2,7 miljoen euro van het succesvolle bedrijf. De bank heeft sinds 2007 een speciaal fonds genaamd ‘Goldman Sachs Gives’, dat geld aan non-profit organisaties doneert. Het geld zal worden gebruikt om vluchtelingen van voedsel en medicijnen te voorzien. De Duitse Autogigant Audi doneert ondertussen 1,1 miljoen euro aan lokale hulporganisaties. Ook bedrijven als Zara, H&M en Volvo overwegen te doneren aan hulporganisaties.

Betaald vrij om te helpen

Ook andere multinationals halen grote bedragen op. Hulporganisaties ontvingen van reissite Tripadvisor bijvoorbeeld 220.000 euro aan donaties van de site. Het bedrijf vult dit bedrag aan tot 330.000 euro. Bijzonder genoeg kunnen werknemers van Tripadvisor vijf dagen betaald vrij krijgen om vluchtelingen te helpen bij verschillende organisaties. Taxibedrijf Uber zamelt ondertussen spullen in voor vluchtelingen door taxichauffeurs in te zetten in 22 Europese steden. Nederlanders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag doneerden onlangs massaal slaapzakken, die opgehaald werden door chauffeurs van Ùber.

Sporters in de bres

Niet alleen multinationals, maar ook de sportwereld springt in de bres voor vluchtelingen. Bayern München onderneemt samen met de gemeente verschillende initiatieven. Zo doneerde het ruim 1,1 miljoen euro en organiseert een trainingskamp voor kinderen uit vluchtelingengezinnen. Op 12 september jongstleden kwam de club tijdens een competitiewedstrijd met kinderen van vluchtelingen het veld op. De Spaanse voetbalgrootmacht Real Madrid doet ondertussen hetzelfde. In totaal doneren ruim 80 voetbalclubs in Europa elk 1 euro van elk ticket in regionale wedstrijden. Naar schatting brengt dit 2,3 tot 3,4 miljoen euro op. Maar voetbal is niet de enige sport die aan liefdadigheid doet. De Duitse basketballers geven ruim 25.000 euro aan de vluchtelingen.

gesponsorde links

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400