Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Waar op letten bij geld lenen?

Geld Tips 29 november 2017

Je bent van plan geld te lenen. Bijvoorbeeld omdat je een auto wilt kopen. Of voor een verbouwing. De meest gestelde vraag is dan: “Hoeveel kan ik lenen?” Het antwoord hangt af van diverse factoren.

Het soort lening
Wanneer je weet waarvoor je geld wilt lenen, kun je gaan kijken naar het type lening dat het best past bij jouw situatie; je hebt de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening krijg je in één keer een bedrag tot je beschikking dat je binnen een afgesproken periode aflost in vaste termijnen per maand. In bepaalde gevallen ligt de rente ook vast. Bij een doorlopend krediet los je elke maand ook af maar kun je het afgeloste bedrag ook weer opnemen. Dit is handig wanneer je tijdelijk wat extra financiële bestedingsruimte wilt. De rente is vaak variabel waarmee deze lening duurder is.

Waar let de kredietverstrekker op?
Wanneer je een lening aanvraagt, gaat de bank of kredietverstrekker een aantal dingen checken:

 • De hoogte van het bruto inkomen
 • De samenstelling van het huishouden
 • De maandelijkse woonlasten
 • Eventuele andere leningen die je hebt afgesloten

Afhankelijk hiervan wordt de lening voor een deel bepaald.

Registratie BKR
De bank of andere kredietverstrekker doet een check bij het Bureau Krediet Registratie. Bij het BKR staan alle leningen geregistreerd. Ook wanneer je ooit een lening hebt afgesloten en afbetaald, blijft er nog vijf jaar een registratie bestaan. Het BKR bepaalt niet of je een lening krijgt, maar de informatie is wel van belang voor de bank. Die krijgt zo een beeld van jouw financiële situatie en aflossingsgedrag. Stel dat je ooit een lening afsloot en dat daarbij even een betalingsachterstand ontstond? Dit is daar dan geregistreerd en deze kan meespelen in de beslissing van de bank om jou een nieuwe lening toe te kennen. Dus ook wanneer je de oude lening inmiddels netjes hebt afgelost. Houd er verder rekening mee dat ook telefoonabonnementen met een nieuwe telefoon en kopen op afbetaling bij iets als de Wehkamp worden geregistreerd. Heb je een hypotheek? Dan wordt deze alleen geregistreerd bij het BKR wanneer er sprake is van een betalingsachterstand.

Hoeveel kan ik lenen?
Benieuwd naar hoeveel geld je kunt lenen? Alle grote banken en kredietverstrekkers hebben online rekentools waarmee je een indicatie krijgt over de maximale hoogte van de lening. Laat je altijd goed adviseren over de mogelijkheden en lees leenoffertes goed door op de kleine lettertjes: klopt het bedrag dat je leent en staan de voorwaarden die je hebt afgesproken zwart op wit.

Maak zelf een berekening en kijk ook vooruit
Kijk bij het aanvragen van een lening niet alleen naar het hier en nu. Natuurlijk, je hebt het geld nodig met een bepaald doel voor ogen. Maar nadat de lening is verstrekt, moet je op enig moment ook gaan aflossen. Elke maand moet je dus een bedrag apart houden voor die aflossing. Dit wordt één van je maandelijkse vaste lasten. Bedenk ook dat die vaste lasten in de toekomst kunnen veranderen. Zorg er verder voor dat de lening die je afsluit niet langer loopt dan de levensduur van hetgeen je aanschaft. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Wanneer je daarmee een x-aantal jaar rijdt, moet je de lening om de auto aan te schaffen ook binnen die periode af kunnen lossen.

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400