,

Opvallende en gangbare verzekeringen

Basisverzekering verplicht in Nederland

Iedereen heeft het. Of je nu net geboren bent of je bent al over de honderd jaar heen, je moet in Nederland hoe dan ook verzekerd zijn. Dat wil zeggen, je moet een basisverzekering hebben. Er zijn namelijk een aantal dingen in Nederland waar je verzekerd voor moet zijn mocht er iets misgaan, zodat je niet bijvoorbeeld in het ziekenhuis kunt aankomen en dat indien nodig de dokter je niet kan helpen omdat je niet zo goed verzekerd bent. Of dat je tegen een andere auto aan knalt en je helemaal geen verzekering hebt. Natuurlijk, verzekeringen zijn er in alle soorten en maten maar de basis is in Nederland toch wel vrij goed verzorgd, in tegenstelling tot sommige andere landen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Amerika, waar het echt kan gebeuren dat een doodzieke patient niet geholpen kan worden door een dokter omdat er geen verzekering is afgesloten en de rekening dusdanig hoog zal uitvallen dat de patient in kwestie er niet voor kan betalen.

Bijzondere verzekeringen

Naast een zorgverzekering en een auto verzekeringen zijn er nog een ontelbaar aantal andere verzekeringen. Je kunt het bijna zo gek niet opnoemen of het kan verzekerd worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de zangeres Jennifer Lopez, die ooit haar billen liet verzekeren voor 1 miljoen euro. Gewoon voor het geval er iets mis zou gaan met haar billen, die toch als een van haar voornaamste inkomstenbronnen mag worden gezien. Of voetbalkeeper Iker Casillas dan. De Spaanse doelverdediger liet zijn handen verzekeren voor een ongekend hoog bedrag zodat wanneer er iets mis zou gaan, hij niet met de gebakken peren zou komen te zitten als hij zijn handen niet meer optimaal kon gebruiken. Er zijn overigens nog talloze andere bizarre en bijzondere verhalen te vinden over mensen die wel heel aparte dingen verzekeren omdat ze bang zijn dat daar iets mis mee gaat. Ze hebben daar vaak ook nog eens grof geld voor over.

Inboedelverzekering en aparte gevallen

Meer gangbare verzekeringen voor de meer modale mensen zijn bijvoorbeeld inboedelverzekeringen. Met een inboedel verzekering kun je je inboedel (vrijwel alles wat in je huis staat of ligt) verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal of natuurrampen. Zo kun je na een blikseminslag flinke schade hebben aan je elektrische apparatuur en kun je dat allemaal mooi declareren en hoef je niet alles helemaal zelf te betalen wanneer je naar de winkel moet voor nieuw spul.  Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar voor iedere verzekering moet je natuurlijk ook een gedegen polis betalen. Je betaalt dan maandelijks een bedrag die er voor zorgt dat de verzekering alle claims kan uitbetalen. Er zijn ook veel gevallen bekend van verzekeringen die mensen niet aannemen om diverse redenen. Zo wordt er bij zieke en oude mensen bijvoorbeeld om een veel hoger maandelijks tarief gevraagd dan bij een fitte jongeman van een jaar of dertig. Het klinkt oneerlijk, maar aan de andere kant is er natuurlijk ook wel iets voor te zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie