Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Particuliere kredietverstrekker

Geld Tips 29 juni 2017

We hoeven u niet te vertellen dat steeds meer mensen ondervinden dat spaargeld op een spaarboekje laten staan geen geld meer opbrengt. Toch blijft het ouderwetse spaarboekje de meest gebruikte spaarvorm in Nederland. Veel mensen sparen als aanvulling op hun AOW uitkering. Ze hebben geen vertrouwen in pensioenfondsen die ten gevolge van de economische crisis van 2008 verlies leden. Van de beloofde rente bleef in een aantal gevallen niet over wat er eerst vooropgesteld was. Omwille van deze reden, is het alleen maar logisch dat de consument op zoek gaat naar alternatieven voor beleggen. We willen immers allemaal de verzekering hebben dat we een zorgeloze oude dag tegemoet gaan. Net op het moment dat beleggen een slechte naam heeft gekregen, komt deze vorm van kapitaal opbouwen terug in de aandacht van het grote publiek. We hebben het dan niet over beleggen op de beurs maar over het particulier uitlenen en of beleggen van spaargeld. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een van de bekendste manieren van particulier geld lenen is crowdfunding. Kan dit een aanvulling zijn op de AOW.

Hoe kan je geld verdienen door particulier geld lenen?

Steeds meer particulieren en beginnende ondernemers kiezen voor particulier geld lenen. Dit heeft ermee te maken dat vele beginnende zzp-ers van de bank geen lening meer kunnen krijgen ondanks het feit dat ze toch een goed sluitend zakenplan kunnen voorleggen. Sinds 2008 zijn banken steeds voorzichtiger geworden om geld te lenen aan beginnende ondernemers. In de praktijk komt het er op neer dat banken geen enkel risico meer kunnen nemen. Zij moeten er op voorhand als het ware zeker van zijn dat zij het geleende geld zullen kunnen recupereren van de ontlener. Dit heeft voor gevolg dat heel wat beginnende ondernemers geen geld meer kunnen lenen van een bank. Zij gaan vervolgens op zoek naar andere investeerders, mecenassen of durfkapitalisten. Sommige starters gaan een lening aan bij familie of vrienden. Andere kiezen voor crowdfunding. In beide gevallen gaat het over vormen van particulier geld lenen.

De voordelen van particulier geld lenen

Bij particulier geld lenen leen je geld aan iemand die je goed kent of investeer je in een project waar je sympathie voor hebt. Als familielid, vriend of goede kennis van een startende zakelijke ondernemer heb je een hart voor het project waar die bekenden mee bezig zijn. Soms ben je geneigd te investeren omdat je iemand sympathiek vindt. In andere gevallen heb je interesse in het zakelijk project zelf. Een van de voordelen van particulier geld lenen is dat je gaat beleggen in een project dat je nauw aan het hart ligt. We kunnen zelfs met stelligheid zeggen dat dit in de meeste gevallen zelfs een van de grootste voordelen is. We mogen echter niet uit het oog verliezen dat particulier geld lenen ook nadelen heeft. We hebben het dan over de risico’s die je als persoon loopt.

Risico’s van particulier geld lenen

Wie spaargeld heeft op een spaarboekje geniet tot een bepaald bedrag van de garantie dat de overheid je inleg of spaargeld terugbetaalt in het geval dat de bank of officiële kredietinstelling failliet gaat of door andere omstandigheden je spaargelden niet meer kan uitbetalen. Je wilt natuurlijk niet meemaken dat het zuurverdiende geld dat je opzij had gezet om wat extra te kunnen hebben naast je AOW in het niets verdwijnt omdat je door particulier geld lenen of beleggen je geld bent kwijtgeraakt. Dan is er namelijk geen sprake van renteverhoging. Een voorbereid man is er twee waard. Tenminste, dat wordt in het spreekwoord zo gezegd.

Hoe kun je de risico’s van particulier geld lenen of beleggen vermijden?

Wie particulier gaat beleggen, krijgt graag de verzekering dat hij zijn geld op zijn minst terug zal zien. Het liefst heeft wie gaat beleggen een idee van de hoogte van de rente. Een renteverhoging is altijd goed nieuws. Je moet wel voldoende garantie hebben dat je je geld terugziet en dat die belofte van een renteverhoging tijdens het beleggen geen sprookje is. Daarom doe je er altijd goed aan om een face-to-face gesprek te hebben met de mensen achter het project waarin jij gaat beleggen. Als het over bekenden van je gaat, is dit gesprek waarschijnlijk het probleem niet. Het is des te belangrijker dat je duidelijke afspraken kunt maken en de verzekering krijgt dat het beleggen op termijn zal opbrengen wat er beloofd wordt. Indien het over crowdfunding gaat, kun je bijvoorbeeld die verzekering in bepaalde mate al krijgen door na te kijken of het platform voor deze vorm van beleggen of particulier geld lenen bekend is of erkend is door de Nederlandse financiële regulator het AFM.

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400