Slimme manieren om jouw credit card te gebruiken

Helaas bestaat er nog altijd een slecht beeld rondom de creditcard. Veel mensen denken dat een creditcard per definitie slecht is, je kunt er alleen maar problemen mee krijgen. Dit is echter niet helemaal het geval. Als je jouw creditcard namelijk op de juiste manier gebruikt kan je er aardig wat profijt uit halen. In dit artikel zullen wij je laten zien hoe je jouw credit card op een slimme manier kunt gebruiken voor je aankopen!

1. Gebruik een creditcard om krediet op te bouwen

Als je nieuw bent met het gebruik van krediet of als je jouw kredietscore wilt verbeteren dan kan een creditcard echt van pas komen. Er zijn twee soorten kaarten die je kunt aanvragen: Beveiligd en onbeveiligd. Beveiligde kaarten vereisen een storting, deze is meestal gelijk aan jouw kredietlimiet en zal worden gebruikt als onderpand. Onbeveiligde kaarten vereisen geen onderpand en worden toegekend op basis van je kredietwaardigheid. Beveiligde creditcards hebben vaak minder strenge toepassingseisen dan onbeveiligde kaarten. De betalingsgeschiedenis van beide soorten kaarten wordt doorgaans gerapporteerd aan de drie grote bureaus voor consumentenkrediet. Door jouw betalingen op tijd en volledig uit te voeren kun je een patroon van verantwoord lenen vaststellen en kun je jouw hoeveelheid krediet verhogen. Wanneer je te laat betaald zal je vaak minder kunnen lenen.

2. Verdien extra’s met jouw creditcard

Creditcards kunnen een geweldige manier zijn om bepaalde extra’s te verdienen of om geld terug te verdienen op aankopen die je toch al zou doen. Er is een verscheidenheid aan beloningskaarten om uit te kiezen. Denk hier bijvoorbeeld aan bonnen voor uitjes of aan gratis airmiles. Het type kaart dat voor jou geschikt is, hangt af van de soort extra’s die wilt verdienen. Wel handig om te weten als je kiest voor een beloningskaart of een cashbackkaart: Recentelijk onderzoek van Research Marketing en het Journal of Experimental Psychology laat zien dat mensen die hun aankopen met een creditcard betalen vaak meer uitgeven dan mensen die met contant geld betalen. Dus als je een creditcard gaat gebruiken om extra’s te verdienen, moet je proberen je kaart alleen te gebruiken om te betalen voor artikelen die je normaal gesproken toch al zou kopen. Op die manier zorg je ervoor dat je niet ineens veel meer gaat betalen.

3. Betaal je schuld er mee af

Het gebruik van een creditcard voor het afbetalen van schulden lijkt raar, het is namelijk een van de manieren waarop mensen schulden kunnen krijgen. Maar wanneer de creditcard strategisch wordt gebruikt – bijvoorbeeld om te profiteren van een 0% APR voor saldobetaling – kan een creditcard je daadwerkelijk helpen bij het afbetalen van jouw schuld. Veel creditcards bieden saldobetalingen aan met een lage of geen rente voor een introductieperiode. Als je hoogrentende schulden overmaakt en aflost voor het einde van de actieperiode, kun je aardig wat geld besparen. Als je een creditcard gebruikt om jouw schuld af te lossen dan raden wij je aan geen extra aankopen te doen met die kaart totdat je het saldo volledig heeft afbetaald. Kijk ook uit voor de kosten. Sommige creditcard-uitgevers brengen kosten in rekening voor het overmaken van het saldo van een andere kaart.

4. Maak een goede aankoop met de creditcard

Over het algemeen is een creditcard niet de beste optie voor de financiering voor een bepaalde aankoop. Dit komt met name door het feit dat de rentepercentages aardig hoog zijn. Maar een kaart met een inleidende 0% aankoop APR kan je een grote aankoop renteloos afbetalen. Als je er zeker van bent dat je het saldo volledig kunt afbetalen voordat het introtarief afloopt, kan het gebruik van een creditcard voor de financiering van een aankoop een goede optie zijn. Zorg er wel voor dat je de kleine lettertjes van elke creditcard die je wilt gaan gebruiken goed doorleest. Sommige creditcards bieden uitgestelde renteaanbiedingen aan. Dit houdt in dat wanneer je jouw saldo niet volledig betaalt voor het einde van de aanbieding, je de rente van de komende periode zal moeten betalen. Als je niet goed oplet kunnen de kosten hiervoor aardig hoog oplopen.

Uit dit artikel blijkt wel dat het gebruik van een creditcard helemaal niet zo verkeerd hoeft te zijn. Het is alleen van belang dat je jouw creditcard op juiste manier gebruikt. Neem dus geen creditcard om allemaal dure horloges te kopen die je eigenlijk niet kunt betalen, maar gebruik het op de juiste manier. Zolang je dit doet is een creditcard een prima financieel hulpmiddel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie