Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Steeds meer mensen sluiten een lening over

Geld Tips, Nieuws 18 december 2017

Steeds meer mensen sluiten leningen, roodstand, webwinkel krediet en creditcardschulden over in een nieuwe lening. Zo besparen ze makkelijk op de leningen, maar scheelt het ook nog eens veel papierwerk en handelingen.

Bij een oversluitlening worden bestaande leningen, zoals een persoonlijke lening, creditcardschuld, roodstand en winkelkrediet, samengevoegd in één nieuwe lening. Dit doen mensen vooral om geld te besparen. De rente is nu namelijk voordeliger dan een aantal jaar geleden, waardoor mensen onder de streep minder kwijt zijn. In de eerste acht maanden van 2017 waren er wel minder mensen dan in 2016 die een oversluitlening aanvroegen. Ook het gemiddelde leenbedrag daalde met ruim 10% naar € 24.352. In maart vragen de meeste mensen een lening aan en in het voorjaar worden de hoogste bedragen aangevraagd.

De meeste mensen lenen geld voor een verbouwing. Zo leenden Nederlanders in de eerste drie kwartalen van 2017 gemiddeld € 15.262 voor het verbouwen van hun huis, dat is een stijging van 14,2% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast steeg het aantal leningaanvragen voor verbouwing met 52%. De oorzaak ligt in het aantrekken van de economie en van de woningmarkt. Consumenten hebben meer vertrouwen en geven daardoor meer uit.

Lening laten controleren

Het is slim om een lening een keer per jaar te laten controleren, of dit nou gaat om een langlopend krediet of om een oversluitlening. Zo wordt het overzicht behouden en wordt er niet meer rente betaald dan nodig is. Wie een lening oversluit, kan veel geld overhouden. De rente wordt lager waardoor de lening korter doorloopt. Soms scheelt dit wel tienduizenden euro’s.

Mensen tussen de 51 en 64 jaar oud sluiten het vaakst een oversluitlening af en sluiten ook de hoogste leningen af. Deze leeftijdsgroep doet 39,4% van alle aanvragen. Ze vragen gemiddeld € 27.180 aan om te lenen. Jonge mensen lenen het minst. De groep tussen de 18 en 30 jaar leent gemiddeld € 12.034. Van alle oversluitleningen is 6,4% afkomstig van deze groep.

Meeste leningen

In Flevoland worden het vaakst leningen overgesloten. Tegenover de rest van Nederland sluiten mensen uit Flevoland 186% vaker een lening af. Daarnaast zijn de leenbedragen voor het oversluiten van een lening in Flevoland ook het hoogst. Ze vragen gemiddeld € 26.420 aan.

In Friesland lenen mensen steeds minder. In 2017 daalde het aantal leningen met 37,9% ten opzichte van 2016. In Drenthe zijn ze juist meer gaan lenen: 9,5% meer dan in 2016.

Leningen samenvoegen om overzicht te bewaren

Mensen die veel lopende leningen hebben (roodstand, winkelkrediet, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening) doen er goed aan al deze leningen over te sluiten in één overzichtelijke lening met een enkel maandbedrag. Op dit moment is het rentepercentage gunstiger dan een aantal jaar geleden, waardoor met oversluiten geld wordt bespaard. Daarnaast houden mensen zo een beter overzicht op hun uitgaven, alles wordt immers in één keer afgeschreven. Zo kunnen geldleners een beter zicht houden op hun huidige financiële situatie.

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Hoe als starter aan kapitaal komen?

  door op 25 oktober 2018 - 0 Opmerkingen

  In Nederland zijn er een hoop mensen die ook wel graag het ondernemerschap op zich willen nemen, echter zijn ze nog altijd terughoudend om daadwerkelijk de stap te nemen. De grootste reden dat mensen niet voor zichzelf beginnen is van financiële aard, ze vinden het namelijk lastig om aan kapitaal te komen. Deze zorgen zijn […]

 • Hoe bespaar je geld op jouw hypotheek

  door op 31 oktober 2018 - 0 Opmerkingen

  Geld besparen is iets wat we allemaal wel willen, zodat we meer kunnen sparen of meer geld kunnen uitgeven aan belangrijkere dingen in ons leven. Een van de vaste lasten waar we op kunnen besparen is de hypotheek. Een vaste last waarop je misschien denkt niet te kunnen besparen, maar wij hebben enkele tips verzameld […]

 • De financiële opvoeding van je kind? Kinderen leren omgaan met geld

  door op 6 november 2018 - 0 Opmerkingen

  Jouw kind leren omgaan met geld is één van de belangrijke aspecten van de opvoeding. Deze financiële opvoeding begint al op jonge leeftijd. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van de waarde van geld. Belangrijk, want je ziet liever niet dat jouw kind later belast is met schulden. Daarentegen […]

PGL supporters

Tot €1500,- lenen?

240x400