Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Steeds meer mensen sluiten een lening over

Geld Tips, Nieuws 18 december 2017

Steeds meer mensen sluiten leningen, roodstand, webwinkel krediet en creditcardschulden over in een nieuwe lening. Zo besparen ze makkelijk op de leningen, maar scheelt het ook nog eens veel papierwerk en handelingen.

Bij een oversluitlening worden bestaande leningen, zoals een persoonlijke lening, creditcardschuld, roodstand en winkelkrediet, samengevoegd in één nieuwe lening. Dit doen mensen vooral om geld te besparen. De rente is nu namelijk voordeliger dan een aantal jaar geleden, waardoor mensen onder de streep minder kwijt zijn. In de eerste acht maanden van 2017 waren er wel minder mensen dan in 2016 die een oversluitlening aanvroegen. Ook het gemiddelde leenbedrag daalde met ruim 10% naar € 24.352. In maart vragen de meeste mensen een lening aan en in het voorjaar worden de hoogste bedragen aangevraagd.

De meeste mensen lenen geld voor een verbouwing. Zo leenden Nederlanders in de eerste drie kwartalen van 2017 gemiddeld € 15.262 voor het verbouwen van hun huis, dat is een stijging van 14,2% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast steeg het aantal leningaanvragen voor verbouwing met 52%. De oorzaak ligt in het aantrekken van de economie en van de woningmarkt. Consumenten hebben meer vertrouwen en geven daardoor meer uit.

Lening laten controleren

Het is slim om een lening een keer per jaar te laten controleren, of dit nou gaat om een langlopend krediet of om een oversluitlening. Zo wordt het overzicht behouden en wordt er niet meer rente betaald dan nodig is. Wie een lening oversluit, kan veel geld overhouden. De rente wordt lager waardoor de lening korter doorloopt. Soms scheelt dit wel tienduizenden euro’s.

Mensen tussen de 51 en 64 jaar oud sluiten het vaakst een oversluitlening af en sluiten ook de hoogste leningen af. Deze leeftijdsgroep doet 39,4% van alle aanvragen. Ze vragen gemiddeld € 27.180 aan om te lenen. Jonge mensen lenen het minst. De groep tussen de 18 en 30 jaar leent gemiddeld € 12.034. Van alle oversluitleningen is 6,4% afkomstig van deze groep.

Meeste leningen

In Flevoland worden het vaakst leningen overgesloten. Tegenover de rest van Nederland sluiten mensen uit Flevoland 186% vaker een lening af. Daarnaast zijn de leenbedragen voor het oversluiten van een lening in Flevoland ook het hoogst. Ze vragen gemiddeld € 26.420 aan.

In Friesland lenen mensen steeds minder. In 2017 daalde het aantal leningen met 37,9% ten opzichte van 2016. In Drenthe zijn ze juist meer gaan lenen: 9,5% meer dan in 2016.

Leningen samenvoegen om overzicht te bewaren

Mensen die veel lopende leningen hebben (roodstand, winkelkrediet, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening) doen er goed aan al deze leningen over te sluiten in één overzichtelijke lening met een enkel maandbedrag. Op dit moment is het rentepercentage gunstiger dan een aantal jaar geleden, waardoor met oversluiten geld wordt bespaard. Daarnaast houden mensen zo een beter overzicht op hun uitgaven, alles wordt immers in één keer afgeschreven. Zo kunnen geldleners een beter zicht houden op hun huidige financiële situatie.

No Tags

  

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Wees de eerste die reageert!

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
wpDiscuz
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Creditcard zonder BKR-toetsing

  door op 18 april 2016 - 0 Opmerkingen

  Het is even puzzelen, maar wel mogelijk, het aanvragen van een creditcard zonder BKR-toetsing. Veel creditcardmaatschappijen delen je gegevens automatisch langs het Bureau Krediet Registratie, maar dit geldt niet voor allemaal. Veel bedrijven bieden kredietmogelijkheden zonder dat ze je laten registeren bij het BKR, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld al een tegoed op […]

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400