,

Tips om extra geld te verdienen als student

Een groot deel van de studenten zit krap bij kas. Dit is natuurlijk niet zo raar, het studeren is namelijk erg duur. Om deze kosten alsnog te kunnen betalen is het verstandig om naast je studie te werken. Het nadeel van lenen bij DUO is namelijk dat dit mogelijk in de toekomst als BKR schuld wordt gezien. Dankzij een bijbaan zal je minder hoeven te lenen en zal je op de lange termijn meer overhouden. Nu vraag je je wellicht af wat de beste manieren zijn om als student geld te verdienen. Als je hier achter wilt komen raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen, we laten het je namelijk allemaal zien!

Wordt een bijles docent

Mocht je goed zijn in een bepaald vak dan kan het geen kwaad om eens te kijken naar de optie om als bijles docent aan de slag te gaan. Er zijn meerdere bedrijven die met regelmaat vacatures plaatsen voor mensen die goed zijn in een specifiek vak. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken bij Dominicus. Als bijles docent zal je vaak aanwezig zijn bij de tentamentrainingen. Tijdens deze trainingen verdien je vaak veel meer dan het gemiddeld uurloon van een student. Mocht je nu zelf aan de slag willen en niet in dienst treden dan kan je uiteraard ook als ZZP’er aan de slag. Het voordeel hiervan is dat je vaak meer geld overhoudt. Het nadeel is wel weer dat je aan de slag moet om klanten te trekken. Dit is dus een afweging die je zal moeten maken.

Begin een eigen onderneming voor fiscaal voordeel

Het beginnen van een eigen onderneming is een prima manier om meer geld over te houden als student. Het voornaamste voordeel van een eigen zaak is dat je in staat bent om bepaalde kosten van je omzet af te halen, hier hoef je dus geen belasting over te betalen ten tijde van je aangifte. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je deze spullen gebruikt voor de onderneming. Gelukkig is dit een niet al te strenge eis, hier heb je al snel aan voldaan. Zo is het vaak al voldoende als je jouw laptop ten dele voor het werken gebruikt. Aangezien een laptop een aardig dure aankoop kan zijn zal je hier aardig wat geld mee kunnen besparen. Voor het opzetten van een eigen bedrijfje is het wel van belang dat je naar de KVK gaat en dat je jouw administratie gaat bijhouden.

Verhuur je kamer onder

Deze tip is eigenlijk alleen bedoelt voor de mensen die van plan zijn om een tijdje naar het buitenland te gaan. Een buitenlandse stage bied je de optimale gelegenheid om geld te verdienen aan jouw kamer. Voor de periode dat je niet thuis bent kun je er namelijk voor zorgen dat je jouw kamer kunt onderverhuren. Door de onderverhuur heb je alsnog een paar maanden aan huurinkomsten. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar het tikt aardig aan als je niet thuis bent. Door jouw kamer op een site als bijvoorbeeld Kamernet te zetten zal je in staat zijn om binnen no time een nieuwe huurder te vinden. Doordat er in nagenoeg iedere studentenstad een woningtekort is zal het echt niet lastig zijn om jouw kandidaat te vinden. En wanneer je weer terug bent kun je er gewoon weer in gaan wonen.

Start als een student stagiair

Wat veel mensen niet weten is dat er bij de meeste bedrijven waar je terecht kunt als student stagiair wel een beloning tegen het werk tegenover staat. Deze bedragen zijn gebaseerd op een volwassen uurloontarief, dit is dus aanzienlijk hoger dan jouw loontje in de supermarkt. Maar dit is niet het enige voordeel, het is namelijk ook nog eens zo dat je bij deze bedrijven vaak doorgroeimogelijkheden hebt. Als je jouw studenten stage goed doorloopt is de kans groot dat je een baan aangeboden krijgt als ze jou wel zien zitten. Dit maakt het een investering in je toekomst. De bedragen voor een studenten stage liggen over het algemeen rond de 400 tot 600 per maand, dit is niet verkeerd voor een cv building bijbaan. Het handigste is om online even voor de openstaande vacatures te kijken.

Door deze tips en tricks zal je in staat zijn om als student wat meer geld over te houden aan het einde van de maand. Je moet natuurlijk wel blijven genieten van je studententijd, maar een beetje verstandig met je geld omgaan is natuurlijk nooit verkeerd. Zo voorkom je dat je later met hoge schulden zit te kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie