Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Vaker lening aanvragen voor het financieren van een auto

Geld Tips 21 november 2017

Uit onderzoek is gebleken dat we vergeleken met vorig jaar vaker geld lenen voor een auto, maar dat het wel gaat om een lager leenbedrag. Het aantal leningen voor een nieuwe auto is gestegen met een percentage van 32%, maar er is een daling te zien in het gemiddelde leenbedrag.

Daling van meer dan € 300,-

Uit het Autolening Onderzoek is gebleken dat er in 2016 tot de maand september een gemiddeld bedrag van € 9.491 werd geleend voor de aankoop van een nieuwe auto. In tegenstelling tot 2016 is het geleende bedrag in de eerste acht maanden van 2017 gedaald met 337 euro. Hierdoor komen we dit jaar op een gemiddeld leenbedrag van € 9.154.

Flevoland uitschieter

De inwoners van de provincie Flevoland vragen vaker dan het gemiddelde van Nederland een lening aan om een auto te kunnen financieren. Ze stijgen met hun lening aanvragen voor het financieren van een auto met 28% boven het gemiddelde uit. Friesland komt in het onderzoek naar voren als de zuinigste provincie. De Friezen lenen niet meer dan een gemiddeld bedrag van € 7.343 voor een auto, terwijl het gemiddelde van Nederland € 9.154 is.

Leeftijd speelt een grote rol

Bij het aantal aanvragen voor de financiering van een auto speelt zeker ook de leeftijdscategorie een rol. Jonge mensen in een leeftijdsgroep van 18 tot en met 30 jaar vragen het vaakst een lening aan voor een nieuwe auto, maar houden de leenbedragen wel op een lager gemiddelde dan bijvoorbeeld de leeftijdscategorie tussen de 51 en 64 jaar. De groep jonge mensen vraagt leningen voor het financieren van een auto aan die uitkomen op een gemiddelde van € 7.343. De 50-plussers daarentegen, zitten op een gemiddeld bedrag van € 11.805 om een nieuwe auto te financieren en komen daarmee een stuk hoger uit dan de jonge groep mensen.

Verschil mannen en vrouwen

Uit onderzoek is ook naar voren gekomen dat zowel mannen als vrouwen dit jaar vaker geld lenen voor de aankoop van een nieuwe auto. Wel zit er een verschil tussen het aantal aanvragen van de mannen en vrouwen. Mannen vragen, vergeleken met vorig jaar, gemiddeld 57% meer leningen aan voor de aankoop van een auto. Vrouwen houden het op een stijging van 25%.

Vertrouwen in economie

De reden voor het stijgen van het aantal aanvragen van een lening voor een nieuwe auto kan te maken hebben met de economische groei die Nederland op dit moment doormaakt. Consumenten krijgen meer vertrouwen in de economie en durven daardoor vaker leningen aan te gaan. Wel lijkt het erop dat we wat betreft de hoogte van de leningen wat voorzichtiger zijn geworden. Dit kan ook te maken hebben met eventuele rentestijging nu en in de toekomst.

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400