Vandaag nog geld lenen

Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een aantal dagen op moet wachten.  Een zoektocht op internet levert je genoeg bedrijven op die jou hiermee kunnen helpen. Natuurlijk is het wel raadzaam om logisch na te blijven denken en goed op te letten wat de voorwaarden zijn en hoeveel het jou gaat kosten. Ga nooit in zee met een bedrijf als je niet zeker weet of het betrouwbaar is.

Wanneer je die ene rekening nu even niet betalen kunt

Een bedrag op zo’n snelle termijn lenen, kan bijvoorbeeld voorkomen als je een rekening moet betalen, maar het geld heb je nu even niet. Je moet dus een korte termijn overbruggen, tot je volgende salaris uitbetaald wordt. Meestal wordt er bij een minilening een tijdslimiet gegeven van een paar weken.  Bedenk wel dat lenen geld kost. Heb je echt geen andere mogelijkheid om geld te lenen? Van een familielid, misschien? Maak hier goede afspraken over, zodat er geen ruzie door komt. Het is ook wel zo netjes om ook jouw familielid rente te betalen, maar dit is nog altijd een stuk goedkoper dan bij een bank.

Afhankelijk van wat je lenen wilt

Of het mogelijk is om dezelfde dag nog het geld te ontvangen, hangt af van het bedrag wat je lenen wilt. Omdat bedrijven natuurlijk ook zekerheid willen, gaan ze niet zo snel met iemand in zee voor een hoog bedrag. Bij veel  bedrijven is het limiet voor zo’n snelle bijschrijving ongeveer 800 euro. Het minimumbedrag zal meestal 50 euro zijn. Meestal zit er, zoals gezegd,  wel een tijdsdruk achter.  Maar dit verschilt per aanbieder, dus ook dat is een aandachtspunt. Bij veel bedrijven zal je binnen een bepaalde tijd moeten afbetalen, bijvoorbeeld binnen 15, 30 of 45 dagen. Hoe langer je leent, hoe meer het je uiteindelijk zal kosten.

BKR of garantstelling

Bij dit soort kleine bedragen wordt meestal niet erg moeilijk gedaan. Er zal meestal geen BKR controle gehouden worden. Heb je een negatieve  BKR registratie? Let dan even extra op of het bedrijf die controle niet zal uitvoeren. Sommige bedrijven willen wel een garantstelling. Dit kan via een speciaal bedrijf zijn (die daar kosten voor berekenen, dus let op) of via een eigen bekende. Heb je een familielid of een vriend die wel garant wilt staan, dan is dat goedkoper.

Voordat je in zee gaat met een bedrijf

Op internet kan je niet alleen veel bedrijven vinden, maar ook genoeg ervaringen van klanten en artikelen waarin aanbieders vergeleken worden. Leen nooit meer geld dan nodig is, want uiteindelijk steek je jezelf alleen maar meer in de schulden. Vergelijk de rente, de voorwaarden en de looptijd. Weet je zeker dat je binnen die looptijd de lening kunt afbetalen? Anders zit je dan weer met hetzelfde probleem en moet je geld gaan lenen om je lening af te betalen. Uiteraard raak je hierdoor steeds verder in de schulden.  Neem dus even de tijd om uit te zoeken of het bedrijf wel betrouwbaar is en wat het jou uiteindelijk kost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie