Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Welke soorten leningen zijn er?

Nieuws 25 maart 2016

Vaak denk je bij een lening al snel aan een hypotheek of een andere lening van de bank. Uiteraard is de bank inderdaad gespecialiseerd in het verstrekken van leningen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Soms kan het handiger zijn om voor een andere manier te kiezen, bijvoorbeeld als je een negatieve  BKR  registratie hebt.  In dat geval zal je op zoek moeten naar een manier van lenen waarbij dit niet gecheckt wordt. Voor alle vormen van lenen geldt, dat je er goed over na moet denken of je de bijgaande kosten later wel kunt betalen. Anders help je jezelf alleen maar nog verder de financiële afgrond in.

Lenen bij de bank

Lenen bij de bank wil meestal zeggen dat je gaat voor betrouwbaarheid. Een bank kan je snel (binnen 1 dag) een minilening verstrekken, waardoor je even meer lucht hebt om een urgente betaling te kunnen doen. Heb je een grote som geld nodig, bijvoorbeeld voor een huis, dan kan de bank jou ook helpen door middel van een hypotheek.  Iedere maand betaal je dan een deel terug, inclusief  rente.  Voordeel van lenen bij de bank is de betrouwbaarheid van deze instellingen. Alles wordt netjes vastgelegd. Nadeel voor sommige mensen is echter dat de bank zeker zal nagaan of je geen negatieve BKR registratie hebt.

Lenen bij vrienden of familie

Lenen bij bekenden, ook wel particulier geld lenen genoemd, kan een stuk goedkoper zijn dan lenen bij een bank. Zorg alleen wel ervoor dat alles ook nu netjes wordt beschreven, zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn en waar ze recht op hebben. Dit voorkomt een hoop ellende. Wil je echt op safe spelen, dan kan je deze overeenkomst ook laten vastleggen door een notaris. In deze overeenkomst noteer je de hoogte van het bedrag, de rente en hoe en wanneer er terug betaald wordt. Eventuele aanvullende opmerkingen zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Bij de winkel zelf

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die een lening verstrekken aan hun klanten. Koop je een auto, dan hoef je soms pas later te betalen of kan je in termijnen betalen. Dit is ook een vorm van een lening en is dan ook altijd duurder dan als je meteen betaalt! De winkels zelf halen hiermee consumenten over de streep om toch hun dure product  te kopen. De klant zelf kan zich er behoorlijk mee in de vingers snijden, want uiteindelijk ben je dus gewoon heel duur uit. Koop dus niet alles maar ‘op de pof’, om zo te voorkomen dat je opeens diep in de schulden zit. Gebruik deze leningen alleen als je het artikel echt direct nodig hebt.

Spullen als onderpand

Heb je weinig kans op een lening bij de bank omdat je bijvoorbeeld een uitkering hebt of een negatieve  BKR registratie, dan is er nog een manier om toch geld te lenen. Er zijn bedrijven die een lening verstrekken en eisen daarbij een onderpand. Deze manier van lenen kost uiteraard ook wel geld. Zo zal je rente moeten betalen en afsluitingskosten. Een ander nadeel waar je rekening mee moet houden is de kans op het kwijtraken van het onderpand als je niet op tijd terug kan betalen.

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400