Welkom, bezoeker! [ Registreren | Inloggen

Particulier lenen begint hier:

particulier geld lenenlet op geld lenen kost geld!

Gewenst leenbedrag
Indicatie netto maandinkomen
Dienstverband
Woonachtig in
Type lening

Wij zoeken een passende lening voor u!

loader
Een moment geduld alstublieft. U wordt doorverwezen.

Werkloosheid flinke uitdaging voor kabinet in economisch betere tijden

Nieuws 18 september 2015

“De economie is weer aan het groeien. Dankzij de inzet en het doorzettingsvermogen van ondernemers, werknemers en veel anderen in de samenleving staat Nederland er in sociaal-economisch opzicht relatief goed voor”, sprak koning Willem-Alexander in de Troonrede. Voor het eerst in jaren is er weer sprake van economische groei in sectoren als de bouw en woningmarkt. Daarnaast gaat 80 procent van de Nederlanders er in 2016 financieel op vooruit. Verschillende plannen van het kabinet moeten dit economische herstel zien door te zetten.

Koopkracht neemt toe

Het feit dat de koopkracht bij de Nederlandse bevolking volgend jaar zal stijgen geeft reden tot optimisme. De consumptie neemt toe, bedrijven durven weer te investeren en de bouw- en woningmarktsector trekt aan, zo maakte het kabinet op Prinsjesdag bekend. De regering is van plan om het aantal banen en de koopkracht verder toe te laten nemen door veranderingen in het belastingstelsel in te voeren. Een van de maatregelen is een verhoging van de arbeidskorting, en een verlaging van de tweede en derde schijf in het belastingtarief. Naar verwachting gaan werknemers er in 2016 ongeveer 2.6 procent op vooruit. Ook werknemers krijgen te maken met veranderingen die gunstig voor hen moeten gaan uitpakken. Zo zullen de kosten voor laagbetaalde werknemers, zoals schoonmakers en caissières, lager worden. Het idee is dat zij deze arbeiders wellicht langer in dienst houden. De belastingveranderingen moeten de consumptie en werkgelegenheid stimuleren, met als doel een stijging van de koopkracht.

Werkloosheid

Er gloort dus weer economische hoop aan de horizon. Toch heeft de medaille ook een andere kant. Mensen met een uitkering en gepensioneerden gaan er ondanks het veranderende belastingstelsel weinig op vooruit. De werkloosheid in Nederland blijft een probleem. Positieve noot is wel dat volgens cijfers van het CBS de werkloosheid in augustus 2015 is gedaald van 580.000 naar 570.000. Deze daling komt echter vooral door jongeren die na de vakantie weer aan het werk gaan. Zonder invloed van de zomerperiode steeg de werkloosheid de afgelopen maanden zelfs licht tot 604.000, een aantal dat even hoog ligt als in juli 2015. Ondanks de aantrekkende economie zitten nog steeds twee keer zoveel mensen zonder baan als voor de crisis in 2008.

De jeugdwerkloosheid is met 11,2 procent meer dan een paar maanden geleden, maar minder dan in augustus vorig jaar. Dit komt onder andere doordat werkgevers vaak eerst uitzendkrachten in dienst nemen, die vervolgens niet altijd lang in dienst blijven.

Trage daling

Hoewel de werkloosheid daalt, gaat dit erg traag. Oppositiepartijen en vakbonden leveren dan ook flinke kritiek op de werkloosheidaanpak van het kabinet. `Misschien moet Rutte plaatsmaken `, aldus D66 leider Alexander Pechtold tijdens de Algemene Beschouwingen. Vakbonden FNV, CNV en VCP willen dat het kabinet de werkloosheid voor 2020 laat dalen tot minder dan 400.000 mensen. Voorlopig richt het kabinet zich op 2016. Hoe die plannen uit gaan pakken, zal moeten blijken.

gesponsorde links

250 x 250

Geef een reactie

Hier kunt u een reactie achterlaten. Nieuwe reacties worden eerst door onze redactie gescreend.
Let op: U dient te zijn ingelogd om te kunnen reageren.
 • Geld lenen bij Wehkamp is tegenwoordig mogelijk

  door op 17 maart 2016 - 0 Opmerkingen

  Wehkamp staat al jaren bekend om haar jaarlijks groeiende assortiment aan kleren, vakantiediensten en kortingen op sieraden en horloges. Binnen een aantal jaren is het nu zelfs mogelijk om bij Wehkamp een lening af te sluiten, wie had dat ooit kunnen vermoeden? Tot een bedrag van honderdvijftig euro kun je geld lenen bij Wehkamp. Je […]

 • Kredietverstrekkers zonder BKR-toetsing

  door op 27 juni 2013 - 0 Opmerkingen

  Nederland heeft veel verschillende aanbieders van allerlei soorten leningen kredieten, lang niet elke aanbieder van deze leningen en kredieten is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie, lang niet elke aanbieder kan hierdoor het leenverleden van nieuwe klanten bekijken. De onderneming loopt hierbij het risico dat deze een grote lening verstrekt aan een wanbetaler, deze lening […]

 • Even krap bij kas? Snel een klein bedrag lenen kan!

  door op 8 december 2016 - 3 Opmerkingen

  Je zult het altijd zien. De ene dag besluit je wasmachine ermee op te houden en twee dagen later je pc. Diezelfde dag valt er ook nog eens een brief van de belastingdienst op de mat met een fikse afschrijving. Voor een aantal mensen is dit geen probleem. Maar voor veel mensen komen dit soort […]

 • Vandaag nog geld lenen

  door op 25 februari 2016 - 0 Opmerkingen

  Het kan zomaar gebeuren dat je per direct geld nodig hebt. Is het dan ook mogelijk dat vandaag al het geld wat je lenen wilt, op de bank staat? Ja hoor, dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden die jou de kans geven om echt direct geld te lenen en waar je dus niet nog een […]

 • Nieuwe Website Online

  door op 3 april 2012 - 13 Opmerkingen

  Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Met trots presenteren wij de nieuwe website van Particulier Geld Lenen. Veiliger, sneller en overzichtelijker. We hopen jullie middels deze website nog beter van dienst te kunnen zijn. Laat ons weten wat je van de nieuwe website vindt, en laat een berichtje achter!

PGL supporters

Categorieën

Tot €1500,- lenen?

240x400